AKİT MENÜ

Ekonomi

TB2 SİHA'yı gözlerine kestirmişlerdi! Suudi Arabistan'dan çok konuşulacak Baykar kararı geldi

Türkiye ile rekor düzeyde savunma sanayii anlaşmasına imza atan Suudi Arabistan'dan flaş bir hamle geldi.

2024-01-16 13:40:48
1

Türkiye ile rekor düzeyde savunma sanayii anlaşmasına imza atan Suudi Arabistan'dan flaş bir hamle geldi.

2

Ağustos ayında Türkiye ile Suudi Arabistan arasında imzalanan en büyük savunma anlaşmasına Bayraktar İHA ve SİHA’larının sahibi Baykar Makine imza atmıştı.

3

En büyük ihracat anlaşmasıyla İHA İmalatı Yerlileştirme Projesi kapsamında Baykar, ASELSAN ve Roketsan, Suudi Arabistan'daki şirketlerle iş birliği kararı almıştı.

4

Anlaşmanın üzerinden 6 ay geçmeden hem İstanbul hem de kentteki Baykar merkezi önemli misafirlerini ağırladı.

5

Dördüncü toplantısını İstanbul'da gerçekleştiren Suudi-Türk ikili komitesi, savunma iş birliğini ve bunu daha da geliştirmenin yollarını tartıştı.

6

Toplantı, Suudi Savunma Bakan Yardımcısı Talal Al-Otaibi, Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi ve Savunma Sanayii Kurumu Başkanı Khalouk Gürgun arasında gerçekleşti.

7

Toplantıda savunma yetenekleri, teknolojinin transferi ve yerelleştirilmesi, bilimsel araştırmaların geliştirilmesi alanlarında iş birliği haritası ele alındı.

8

Bu arada Al-Otaibi, drone teknolojilerinde uzmanlaşmış Türk Baykar Savunma Sanayii şirketini ziyaret etti.

9

Savunma Bakanlığı ile Türk şirketi arasında yetenekler, teknolojinin transferi ve yerelleştirilmesi ve bilimsel araştırmaların geliştirilmesi alanlarında mevcut iş birliğini ele aldı.

10

Baykar yöneticileri Haluk ve Selçuk Bayraktar’ın ve sahipliği yaptığı ziyarette Al-Otaibi'ye, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, Askeri Sanayi Genel Müdürlüğü, Savunma Geliştirme Genel Müdürlüğü, Suudi Askeri Sanayi Şirketi ve Suudi Arabistan'ın Türkiye Büyükelçisi Fahd Abu Al-Nasr'dan çok sayıda uzman eşlik etti.

14

KAYNAK: PATRONLAR DÜNYASI