AKİT MENÜ

Ekonomi

Sürpriz yumurtalardan 160 bin lira para kazanabilirsiniz! Yumurtaların içinden hazine çıkmaya başladı

Çocuklarına aldığınız sürpriz yumurtalardan dünyaları kazanabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar...

2024-01-17 09:02:52
1

Çocuklarına aldığınız sürpriz yumurtalardan dünyaları kazanabilirsiniz. Nasıl mı? İşte detaylar...

2

Sürpriz yumurta, 1974 yılından beri Alman pazarında bulunuyor. İçi oyuncaklarla dolu çikolataya karşı çocuklar epey ilgi gösteriyor.

3

En çok rağbet gören oyuncaklar ise "her 7 yumurtadan birinde" bulunduğu bilinen koleksiyon figürleri. Hatta sarı plastik yumurtalardan çıkan bazı figürler koleksiyoncular arasında son derece değerli kabul ediliyor.

4

Sürpriz yumurtadan çıkan oyuncaklar birkaç bin Euro değerinde olabiliyor.

5

Popüler çikolatalı yumurta onlarca yıldır piyasada olduğundan, küçük Şirinler'den su aygırlarına veya Disney prenseslerine kadar çok çeşitli farklı koleksiyon serileri zaten vardı.

6

Peki hangi yumurta figürleri koleksiyoncular tarafından özellikle değerli kabul edilir? Burada da durum çoğu koleksiyoncu ürününde olduğu gibi, yani ne kadar nadirse o kadar değerli oluyor. Bununla birlikte, çok eski figürinler veya hatalı üretimler de değer kazanıyor.

7

"Şirinler" muhtemelen sürpriz yumurtanın en değerli figürleridir. Koleksiyoncular arasında en pahalı Şirinler "Gece Nöbetçisi Şirin", "Flüt Şirin" ve "Kibirli Şirin"dir.

8

Feneriyle birlikte "Gece Bekçisi Şirin"in, versiyonuna bağlı olarak 12.000 Euro'ya kadar alıcı bulabileceği belirtiliyor. Ancak, Şirin heykelciği bu yüksek değere ancak üzerine şapka ve pantolonun boyandığı mavi sert plastikten yapılmış bir boşluk kullanıldığında ulaşıyor.

9

"Flüt Şirin" 2021 yılında 5.000 Euro'nun üzerinde bir fiyata satılmıştı. Koyu mavi boyalı ve sarı flütlü figür özellikle değerli durumda...

10

Gösterişli Şirin'in değeri de versiyona göre değişiyor: Koyu mavi boyalı ve gümüş "aynalı Şirin"in 4.000 Euro'nun üzerinde bir fiyata alıcı bulması beklenirken, mavi ana malzemeden yapılmış "ön seri Şirin"in 3.000'in üzerinde bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

11

Ancak sahibine büyük miktarda para kazandırabilecek olan sadece sürpriz yumurtadan çıkan Şirinler değil: Örneğin, koyu renkli bir ana malzemeden yapılmış olan cüce "Ferdi Fallobst"da 2.000 ila 3.500 Euro arasında bir değere sahiptir. Asteriks ve Pumuckl da hatırı sayılır meblağlara satılabiliyor. Asteriks yaklaşık 180 Euro'ya, göz bebeği olmayan bir Pumuckl figürü ise yaklaşık 100 Euro'ya alıcı bulabiliyor.

12

Topladığınız yumurta heykelciklerinin arasında gerçekten bir hazine olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, düzenli olarak yayınlanan kataloglardan birine başvurabilir veya sürpriz yumurta heykelciğinin değerini çevrimiçi olarak öğrenebilirsiniz. ARTI49