AKİT MENÜ

Sağlık

Yabani pirinç görmüş müydünüz?

“Yabani Pirinç ile Yaza Sağlıklı Başlangıç” etkinliğinde konuşan Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger “Tahıl grubunun en değerlisi yabani pirinç” dedi. Uzman Diyetisyen aynı etkinlikte bahar ayları için beslenme önerileri de verdi. Yabani Pirinç: Yabani pirinçteki yüksek lif içeriği bağırsakların düzenli çalışmasına destek olur. Ayrıca toksinlerin temizlenmesinde yararlı etki göstermektedir.

2

“Yabani Pirinç ile Yaza Sağlıklı Başlangıç” etkinliğinde konuşan Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger “Tahıl grubunun en değerlisi yabani pirinç” dedi. Uzman Diyetisyen aynı etkinlikte bahar ayları için beslenme önerileri de verdi. Yabani Pirinç: Yabani pirinçteki yüksek lif içeriği bağırsakların düzenli çalışmasına destek olur. Ayrıca toksinlerin temizlenmesinde yararlı etki göstermektedir.

3

Ceviz: Tüm yemişler arasında en yüksek Omega 3 ve polifenol (çok güçlü antioksidan) içeriğine sahip olan ceviz, kilo kontrolünde, kalp hastalıkları ve kanserden korumada etkili. Düzenli tüketildiğinde ise iltihaplanma önlemeye yardımcıdır.

4

Mor Renkli Besinler: Böğürtlen, patlıcan, kırmızı pancar ve yabanmersini gibi mor renkli besinler, anti aging özellikte olduklarından yaşlanmayı geciktirmede etkilidir. Bize dinçlik verirler.

5

Yeşil Renkli Besinler: Marul, roka, avakado, yeşil üzüm ve yeşil erik gibi yeşil renkli besinler, C vitamini ve mineraller açısından son derece önemlidir. Her gün en az 1 avuç tüketilmelidir.

6

Kırmızı Renkli Besinler: Domates, karpuz, çilek, greyfurt ve nar gibi kırmızı renkli besinler güçlü antioksidan likopen içerirler. Dolayısıyla kanser hastalıklarına karşı korunmada kırmızı renkli meyve ve sebzeler mutlaka diyetimizde bulunmalıdır.

7

Sarı Renkli Besinler: Havuç, şeftali, kayısı, bal kabağı ve hurma gibi sarı renkli besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yüksek beta karoten içeriği ile dikkat çekerler. Özellikle mevsim geçişlerinde bize destek olurlar.

8

Kuru Baklagiller: Soya fasulyesi, barbunya, mercimek, nohut, kuru fasulye ve bezelye gibi çeşitleri ile kuru baklagiller, bitkisel proteinden zengin, uzun süre tok kalmayı sağlayan önemli birer lif kaynağıdır.

10

Su: Halsizlik, bağ ağrısı nın sebeni çoğu zaman unuttuğunuz sudan kaynaklanıyor olabilir. Daha sağlıklı, formda ve enerjik olamk için su içme alışkanlığı kazanmalısınız. Gün içerisinde ortalama 2lt. su içilmelidir.