Yaşam
Mutfakta hayatınızı kolaylaştırmak için...
Soğan ve sarımsakların nemlenmemesi için delikli kese kağıtlarında saklayın.
Yaşam
Soğan ve sarımsakların nemlenmemesi için delikli kese kağıtlarında saklayın.
Mutfakta harcadığınız zamanı en aza indirecek ve yiyeceklerinizi daha uzun süre taze tutmanıza yardımcı olacak mutfak önerileri... Kurabiyeleri daha uzun süre taze saklamak için kurabiye kavanozunuzun içine bir dilim elma koyun ve ağzını sıkıca kapatın.
Vişne çekirdeklerini ayıklamak için ihtiyacınız olan ince ağızlı bir şişe ve pipet. Şişenin ağzına vişneyi koyup pipetle çekirdeği şişenin içine itin.
Soğan ve sarımsakların nemlenmemesi için delikli kese kağıtlarında saklayın.
Yazın sıcaklarda hararetinizi alacak içecekler hazırlamak için buz kalıplarınıza suyla beraber limon dilimleri koyun.
Yeşillikleri daha uzun süre taze saklamak için plastiğe sarıp o şekilde dolapta saklayın.
Şekerlenen balı bir kavanozun içinde sıcak su dolu tencereye koyun. Tencerenin altını yakın. Bu şekilde yararlı içeriğini kaybetmeden tekrar akışkan bir hale gelecek.
Muzların köklerini streç filmle sararsanız kararmadan önce 3-4 gün daha fazla dayanır.
Dilimlediğiniz pastanın kurumaması ve taze kalması için kestiğiniz kısımlara kürdanla ekmek dilimleri tutturun.
Sarımsağı daha kolay soymak için bir kavanoza koyup kapağını kapatın ve hızlıca çalkalayın. Çıkardığınızda kendi kendine soyulacaklar.
Donmuş tereyağını hızlıca yumuşatmak için bir bardağı ısıtın, tereyağını bir tabağa koyup üzerine bu bardağı kapatın.