AKİT MENÜ

Gündem

Ajanslar 'son dakika' kodlarıyla paylaşıyor! İran füzeleri ateşledi, helikopterler, İHA'lar havalandı, tanklar yürüyor

İsrail'e karşı sürekli lafta kalan açıklamalarda bulunan ve Hamas'ı yarı yolda bıraktığı düşünülen İran, Müslüman ülke olan Pakistan'a saldırmaya başladı.

2024-01-19 19:30:34
1

İsrail'e karşı sürekli lafta kalan açıklamalarda bulunan ve Hamas'ı yarı yolda bıraktığı düşünülen İran, Müslüman ülke olan Pakistan'a saldırmaya başladı.

2

M5 Dergi'de yer alan habere göre, bölgede tansiyon had safhaya ulaşırken yeni bir gelişme yaşandı.

3

İran ordusu ve Devrim Muhafızları Ordusu, özellikle Pakistan ile bölgesel gerginliklerin arttığı bir dönemde ülkenin tüm güney kıyı şeridinde büyük bir hava savunma tatbikatı başlattı.

4

Tesnim haber ajansı tarafından verilen bilgilere göre tatbikat, Basra Körfezi’ndeki Abadan kentinden Umman Denizi’ndeki Çabahar’a kadar uzanıyor.

5

Khatam Al-Anbiya Ortak Hava Savunma Üssü Komutanı Tuğgeneral Qader Rahimzadeh ise yaptığı açıklamada, tatbikatın “düşman uçaklarıyla mücadele” ve “rafineriler, nükleer santraller ve limanlar gibi hassas ve hayati merkezlerin korunmasını” kapsayacağını belirtti.

6

Bu hafta başında İran Devrim Muhafızları Irak, Suriye ve Pakistan’da ölümcül hava saldırıları düzenleyerek bölgedeki gerilimi tırmandırmıştı.

7

Pakistan da İran topraklarına saldırılar düzenleyerek karşılık verdi. P

9

akistan ayrıca İran saldırısını protesto etmek için İran’daki büyükelçisini geri çağırdı.

10

İran'ın söz konusu tatbikatta, İHA'ları, füzeleri, savaş uçakları ve helikopterleri kullandığı öne sürülüyor.