AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye'ye boykot kararı aldılar! Küstah çağrı: Kimyasallarla dolu Türk ürünlerini almayın

Gazze'yi resmen kan gölüne çeviren İsrail'den Türkiye ile ilgili skandal bir çıkış geldi.

2024-01-22 10:11:23
1

Gazze'yi resmen kan gölüne çeviren İsrail'den Türkiye ile ilgili skandal bir çıkış geldi.

2

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hitler yakıştırması yaptığı Netanyahu hükümeti bu sözleri kaldıramamışa benziyor. Her gün Tel Aviv tarafından skandal açıklamalar geliyor.

3

İsrail Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kurulu yaklaşan Tu Bişvat (Ağaçlar) Bayramı nedeniyle alışkanlık haline gelmiş olan kurutulmuş meyve yerine halkın taze meyvelere yönelmesini tavsiye etti.

4

Gazete yazarlarından Judy Siegel – Itzkovich imzalı haberde, kuru meyve yeme geleneğinin diasporada yaşayan Yahudiler tarafından eskiden kışın taze meyve bulunamamasından dolayı mecburen tercih edildiğini, ancak artık taze meyvelerin her yerde bulunabildiği belirtildi.

5

Gazete yine isim vererek Türkiye ve diğer ülkelerden ithal edilen kurutulmuş meyvelerin gıda boyası, şeker ve kimyasallarla dolu olduğunu, bunun yerine İsrail malı taze meyvelerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

6

İsrail’de yetiştirilen taze meyvelerin satın alınmasını desteklemek üzere bazı çiftçiler ile diyetisyenlerden bu haber için özel görüş alındı.

7

Tu Bişvat Bayramı nedeniyle “İsrail’e karşı düşmanca tutum içinde olduğu” iddia edilen Türkiye’de üretilen bazı ürünlere karşı başlatılan boykotun yaygınlaşması halinde, diğer Türk ürünlerinin ithalatının da bundan etkilenebileceği dile getiriliyor. Kaynak: Patronlar Dünyası