AKİT MENÜ

Gündem

Turgut Altınok sonrası Ankara'da ilk anketten çarpıcı sonuç! Alarm zilleri yavaş yavaş çalıyor

ANKARA Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ne olacak?

2024-01-24 11:50:29
1

ANKARA Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde ne olacak?

2

? Turgut Altınok'un AK Parti adaylığının kesinleşmesi üzerine yapılan ilk ankette Mansur Yavaş kıl payı önde çıktı. Asal Araştırma, "Yarış kafa kafaya gidecek" değerlendirmesi yaptı.

3

Ankara'da Turgut Altınok'un AK Parti adayı olduğunun kesinleşmesi üzerine yapılan ilk anketin sonuçları yayınlandı.

4

ASAL Araştırma'nın 19-22 Ocak tarihleri arasında 2000 kişi ile yaptığı anket sonuçları çok dikkat çekici bulundu. Anket raporundaki tespit dikkat çekti.

5

Asal Araştırma'nın "Bu pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz" sorusuna ankete katılanların yüzde 38.7'si Mansur Yavaş cevabını verdi.

6

Ankara anketine katılanların yüzde 36.6'sı ise oyunu Turgut Altınok'a vereceğini söyledi. Daha ilk ankette Mansur yavaş ile Turgut Altınok arasındaki farkın 2 puan olması dikkat çekti.

7

Asal Araştırma'nın Ankara anketine katılanların yüzde 4,1'i İYİ Parti adayına oy vereceğini söylerken, yüzde 2.6'sı DEM Parti adayına, yüzde 1.5'i Yeniden Refah adayına oy vereceğini söyledi.

8

Yüzde 8.6 kararsız kalırken, yüzde 4.9 da oy kullanmaya gitmeyeceğini söyledi.

9

Asal Araştırma, anketin sonuçlarıyla ilgili olarak "Mansur Yavaş, Turgut Altınok’tan 2.1 puan önde.. Her şeye rağmen Mansur Yavaş önde olsa da kafa kafaya bir seçime doğru gidiyoruz." değerlendirmesi yaptı.