AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Yarar, şifa dağıtan Omega-3: Ne işe yarar? Akıllı seçim için hangi besinler daha iyi geliyor? Yararlı ürünler neler

Çağımızın en iyi besini Omega-3 yağ asidi bakımından çok zengindir. Çağımızın en büyük sorunu olan depresyonu önlemek için en etkili seçeneklerden biridir. İçerisinde antioksidan var! Doğadaki en güçlü bitkisel omega-3 kaynağı için hangi besinler tüketilmeli, çok sayıda insanı hastalıktan koruyacak besinler haberimizde...

2024-01-26 20:02:23
2

Çağımızın en iyi besini Omega-3 yağ asidi bakımından çok zengindir. Çağımızın en büyük sorunu olan depresyonu önlemek için en etkili seçeneklerden biridir. İçerisinde antioksidan var! Doğadaki en güçlü bitkisel omega-3 kaynağı için hangi besinler tüketilmeli, çok sayıda insanı hastalıktan koruyacak besinler haberimizde...

3

Genç bir cilt ve uzun bir yaşam için sağlıklı yağ asitleri vazgeçilmezdir. Vücut için oldukça önemli olan Omega 3 yağ asidi, hücrenin temel yapı taşlarından biridir. Vücut tarafından yapılamayan bu yağ asidi, dışarıdan yiyecekler vasıtasıyla alınır. Sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak için günlük beslenme listesinde mutlaka yer almalıdır.

4

Omega 3 İçeren Besinler! Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan depresyonu önlemek için en etkili seçeneklerden biridir. Omega 3 yağ asidi denildiğinde aklımıza ilk gelen balıklar olsa da, başka besinler de bu yağ asidini içermektedir. Balık sevmeyenlere alternatif oluşturan bu besinler hangileri diye merak ediyorsanız, listede yer alan besinleri tüketebilirsiniz.

5

Ceviz! 100 gr ceviz tükettiğinizde, ortalama 9 gr Omega 3 yağ asidi alırsınız. Yararları saymakla bitmeyen ceviz, doymamış yağlar yönünden de oldukça zengindir.

6

Somon! En yağlı balık olarak bilinse de bir o kadar sağlıklıdır. En lezzetli balıklardan biri olma özelliğinin yanında somon, Omega-3 de içerir. Bir porsiyon yani ortalama 200 gr somon yediğinizde 5 gr Omega 3 alırsınız.

7

Keten Yağı! Balık sevmiyorum nasıl omega 3 alacağım diyenler için 100 gr’ında tam 50 gr Omega 3 yağ asidi bulunduran keten yağını öneriyoruz. Ancak bu yağın değerini korumak için çiğ olarak ısıtılmadan tüketilmesi gerekiyor.