AKİT MENÜ

Dünya

Batı'yı korkutan adım! BRICS'e katılmaya onay verdiler

Batı blokuna karşı kurulan BRICS'e Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Mısır onay verdi.

2024-01-31 21:31:22
2

Batı blokuna karşı kurulan BRICS'e Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Mısır onay verdi.

3

BIRCS'e katılım hakkında açıklamalarda bulunan Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) katılımı onayladığını açıkladı.

4

Batı ülkelerinin para ve politikasına karşı kurulan BRICS'ın açılımı Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın baş harflerini temsil etmektedir. Dünyanın en büyük ekonomik toplulukları arasında yer alır.

5

BRICS'in kurucu ülkelerinden biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde Ağustos 2023'te düzenlenen zirvede 6 ülkenin BRICS'e davet edildiğini hatırlatan Pandor, Etiyopya, Mısır, İran, BAE'nin ve Suudi Arabistan'ın BRICS bloğuna katılmayı onayladıklarını duyurdu.

6

Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve BAE'nin BRICS'e tal üye olduğu resmileşti.

7

BRICS için bu iyi gelişmeler yaşanırken Arjantin bu teklifi kabul etmedi.

8

İlk olarak (BRIC) olarak anılan topluluk Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in baş harflerini taşıyordu.

9

2010 yılında 2010 yılında Güney Afrika'nın da birliğe katılmasıyla yeni ismi BRICS oldu.

10

BRICS'in asıl amacının dolar egemenliğine son vermek olduğu tahmin ediliyor. Bunun için birlik yeni bir para üzerinde çalışıyor.