AKİT MENÜ

Sağlık

Bu kez de yatmadan önce bir bardak için! Ne horlama kalacak ne de burun tıkanıklığı: Gerçek ortaya çıktı

Bir uyku uzmanı, horlamayı hafifleterek daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olacak oldukça etkili bir ipucu paylaştı. İlgili bir gerçek ortaya çıktı. Gündeme gelen Üstelik bu ipucu, iyi bir uykunun yanı sıra sağlığınız için de iyileştirici bir etkiye sahip. İşte ayrıntılar…

2024-02-05 17:20:04
2

Bir uyku uzmanı, horlamayı hafifleterek daha iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olacak oldukça etkili bir ipucu paylaştı. İlgili bir gerçek ortaya çıktı. Gündeme gelen Üstelik bu ipucu, iyi bir uykunun yanı sıra sağlığınız için de iyileştirici bir etkiye sahip. İşte ayrıntılar…

3

Horlama, sizi ve çevrenizdeki diğer insanları uykuda rahatsız edebileceği gibi, ertesi gün yorgunluk ve halsizlik yaşamanıza da neden olabilir.

4

Horlayan siz olduğunuz için ya da horlayan bir partneriniz olduğu için bu sorunu yaşayanlardan biriyseniz, uyku alışkanlığını durdurmanın gerçekten zor olduğunu bilirsiniz. Aşırı kiloluysanız biraz kilo vermek, yan yatmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri buna yardımcı olabilir.

5

Uyku uzmanı Martin Seeley, bitki çayının mükemmel bir uyku sağlayıcı olduğunu ve horlamayı hafifletmeye nasıl yardımcı olabileceğini açıklıyor.

6

Uykudan önce rahatlayabileceğiniz melisa, papatya veya rezene çayı gibi alternatifler, hem solunum yollarında rahatlama hem de hafifleme etkisi sunabilir.

7

"Sinüsleri temizlemeye yardımcı olan ve nefes almayı kolaylaştıran arındırıcı özelliklere sahiptir" açıklamasında bulunan Seeley, aynı zamanda hava yolu tıkanıklığını azaltabilen, nefes almayı kolaylaştıran ve horlama olasılığını azaltan anti-inflamatuar etkilere de sahip olan bitki çayı önerisinde bulundu.

8

Sabah'a göre; Martin'in önerdiği diğer ipuçları arasında horlamaya karşı "gizli bir silah" da yer alıyor: yatmadan önce ılık bir duş almak. Duştan çıkan buhar sizi rahatlatmanın yanı sıra burun kanallarını nemlendirebilir, burun tıkanıklığını azaltabilir ve nefes almayı kolaylaştırabilir.

9

Yatmadan önce yediğiniz yiyecekler de horlamanıza katkıda bulunabilir, bu nedenle Martin, gece yukarıya çıkmadan hemen önce baharatlı yiyeceklerden, dondurma ve sütten uzak durmanızı tavsiye ediyor.

10

"Yatmadan önce süt tüketimi, mukus üretimine yol açabilir, bu da tıkanıklığa neden olarak ve solunum yollarını daraltarak veya tıkayarak horlamaya katkıda bulunabilir" diye açıklayan Seeley, süt ürünlerinde bulunan laktozun aşırı mukus üretimini teşvik ettiği ve mukusun daha gevşemesini zorlaştırdığı ve bunun da horlamaya yol açabileceği bilindiğini söyledi.

11

Gece geç saatte bir atıştırmalık istiyorsanız, yüksek yağlı süt ürünleri olmayan daha sağlıklı alternatifleri tercih etmek en iyisidir. Uzmanlar, uyurken nefesinizin durması ve başlaması durumunda veya tedavi edilmezse ciddi olabilecek uyku apnesine sahip olabileceğiniz için uyurken nefes nefese kalma veya boğulma sesleri çıkarmanız durumunda bir pratisyen hekime görünmenizi önerir.