AKİT MENÜ

Gıda

Kanseri önlediği kanıtlandı! 2 ay boyunca tüketirseniz vücutta sağlıksız hücre bırakmıyor

Çağın en korkulan hastalığı olan kanser, bazı besinler sayesinde önlenebiliyor. Uzmanlar, özellikle her derde deva denilen koyu yeşil yapraklı sebzelerin beslenme rutinine dahil edilmesiyle kanser dahil birçok hastalığın önlenebileceğini belirtiyor. Doğadaki en şifalı besinlerden biri olan tere, iki ay boyunca düzenli tüketildiğinde kansere meyilli olan hücreleri ortadan kaldırıyor. İşte kansere karşı kalkan olan mucizevi besinler...

2024-02-12 14:14:28
2

Çağın en korkulan hastalığı olan kanser, bazı besinler sayesinde önlenebiliyor. Uzmanlar, özellikle her derde deva denilen koyu yeşil yapraklı sebzelerin beslenme rutinine dahil edilmesiyle kanser dahil birçok hastalığın önlenebileceğini belirtiyor. Doğadaki en şifalı besinlerden biri olan tere, iki ay boyunca düzenli tüketildiğinde kansere meyilli olan hücreleri ortadan kaldırıyor. İşte kansere karşı kalkan olan mucizevi besinler...

3

En sağlıklı besinlerden biri olan pazı, syringic asit ve kaempferol içeriyor. Bu sayede karbonhidratı basit şekere dönüştüren enzimi ortadan kaldırır. Vücuda giren ve ihmal edildiğinde kronik hastalıkları beraberinde getiren toksinlerin atılmasını sağlar.

4

Gün içinde tüketilen pazı hem kalori aşımını engelliyor hem de gün içinde ihtiyaç duyulan vitamin ve mineral desteğini sağlıyor.

5

Sarımsak 33 çeşit kükürt, 17 aminoasit, flavonidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitamini içeriyor. Sarımsak içerdiği antioksidanlar sayesinde vücuda toksinlerin girişini engelliyor.

6

Kanın pıhtılaşmasını önleyen sarımsak, tansiyonun düşmesini de sağlıyor. Sarımsak, genleri doğrudan etkiliyor. Epigenetik bir besin olan sarımsak DNA dizilimindeki hücre yıkımını önlüyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. Sarımsak aynı zamanda kanserleşme eğilimindeki hücrelerin de vücuttan atılmasını sağlıyor.

7

Bol miktarda A ve C vitamini içeren brokoli, aynı zamanda lif, potasyum ve kalsiyum içeriyor. Yapısındaki sülforafon ile yüksek kan şekerinin damarlara ve dokulara zarar vermesini engeller.

8

Brokoli, diyabetin gözler üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırıyor. Göz sağlığı için olmazsa olmaz olan lutein ve zeaxantin içeriyor.

9

Brokolinin en verimli hali buharda pişirilerek tüketildiğinde ortaya çıkıyor.

10

Karalahana, kansere karşı koruyan en etkili besinlerden biridir.

11

Karalahana aynı zamanda kolesterolün düşmesini sağlıyor. Vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan fitokimyasallar içeren karalahana, sarımsak ve limonla birlikte tüketildiğinde üst düzeyde fayda sağlıyor.

12

Çin lahanası, kas yapımını kolaylaştırdığı gibi aynı zamanda bol miktarda potasyum içeriyor.

13

Bağışıklık sistemini güçlendiren çin lahanası, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan A vitamini açısından da oldukça zengindir.

14

Kansere karşı savaş açan lahana, vücutta uyuyan kanserli hücrelerin uyanmasını engelliyor. Kalp hastalıklarına karşı koruyuculuk gösteren lahana, kan şekerini de düzenleyerek diyabetin önlenmesini sağlıyor.

15

Göz hastalıklarına karşı koruyan lahana, doğranmış soğan ve zeytinyağında sotelenerek pişirilebilir.

16

2 AY TÜKETİLDİĞİNDE HÜCRELERİ YENİLEYEN; TERE: Günlük K vitamini ihtiyacının büyük kısmını karşılayan tere, kronik hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

17

18

Yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda bilişsel fonksiyonları geliştiriyor ve bu yönüyle alzheimer hastalığına karşı koruyor.

19

20

Beslenme rutinine yeşil yapraklı sebzeler dahil edildiğinde aynı zamanda sağlıklı beslenme düzeni başlayacağı için ideal kiloya ulaşmak kolaylaşıyor.

21

Karalahana, pazı, brokoli gibi besinlerin faydalarından yararlanmak için haftada en az 2-3 kez tüketilmesi gerekiyor.