AKİT MENÜ

Dünya

Türkiye dostu Katar'dan takdir toplayan hamle

RECEP YEŞİL / İSTANBUL - Türkiye ile çok yakın ilişkilere sahip olan Katar, Suriye ile ilgili aldığı kararı dünyaya duyurdu. İşte dikkat çeken o kararın ayrıntıları...

2024-02-14 11:29:05
1

RECEP YEŞİL / İSTANBUL - Türkiye ile çok yakın ilişkilere sahip olan Katar, Suriye ile ilgili aldığı kararı dünyaya duyurdu. İşte dikkat çeken o kararın ayrıntıları...

2

Türkiye ile çok yakın ilişkilere sahip olan Katar yönetimi dünya mazlumlarının yanında olmaya devam ediyor.

3

Katar Haber Ajansı'nın (QNA) haberine göre, Katar Yardım Kuruluşu, başlattığı 'Özelleştirilmiş Çocuk Sağlığı Hizmetlerinin Geliştirilmesi' projesiyle kuzey Suriye'deki 24.556 çocuğa hayati tıbbi bakım sağlamaya hazırlanıyor.

4

Girişim, bölgedeki 122.780 kişiyi desteklemeyi amaçlıyor ve kuzey Suriye'deki Al-Rai Hastanesi Pediatri Bölümü'nün, çocuk ölüm oranını azaltma umuduyla bir yıl boyunca QC'den yardım alması bekleniyor.

5

Katar kuruluşu, yaklaşık 2,7 milyon yerinden edilmiş kişinin barındığı bölgedeki çocukların çok ihtiyaç duyduğu ilaçları sağlarken sağlık tesislerinin işletme masraflarını da karşılayacak .

7

QNA'nın aktardığına göre, Kuzey Suriye'deki Yerel Konsey Sağlık Ofisi yetkilisi Abdul Fattah Al Qadi şunları söyledi: "Hastanenin pediatri bölümünün hizmetlerinin işletilmesi, gerek kapasitesi, gerek ücretsiz ilaç temini, gerekse günlük 130'dan fazla çocuğa hizmet veren sağlık personelinin uzmanlığı ile hasta çocuklara verdiği hizmet açısından büyük önem taşımaktadır. "

8

Katar projesi, Al-Rai Hastanesi'nin Ayakta Tedavi Bölümü, Hastaneye Yatış Bölümü, Yenidoğan ve Yoğun Bakım Ünitesi ve Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi dahil olmak üzere çeşitli departmanları kapsayacak.

9

"TÜRKİYE'YE DE SEVK EDİLEBİLECEK" - Al-Rai Hastanesi Pediatri Uzmanı Dr. Alaa Al Abood, "Artık bayılma, dehidrasyon, solunum yetmezliği, akciğer hastalıkları ve diğer vakaları kabul edebiliyoruz" dedi ve vakaların Türkiye'ye de sevk edilebileceğini ekledi.