AKİT MENÜ

Gündem

Bu kez F-35 değil! ABD'den Türkiye'ye ilginç talep: Bizim bu uçaktan sipariş verin

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'den bir uçak konusunda sipariş almak istediklerini söyleyerek ilginç bir çıkışta bulundu.

2024-02-15 00:31:06
1

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye'den bir uçak konusunda sipariş almak istediklerini söyleyerek ilginç bir çıkışta bulundu.

2

Türkiye'yi ortağı olduğu F-35 programından çıkaran, parası ödenmiş uçakları Ankara'ya teslim etmeyen ve tüm bunların üstüne 6 adet jetin muhafaza edildiği depo için hangar kirası isteyen ABD, F-16 satış sürecini kullanarak başka ürünlerin de pazarlanması için harekete geçti.

3

Türk Hava Yolları'nın Fransız Airbus'tan 355 adet yolcu uçağı satın alacağını duyurmasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake devreye girerek Türkiye'den flaş bir talepte bulundu.

4

F-35'leri vermeyen ABD şimdi ise Boeing'leri satmaya çalışıyor.

5

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Teksas'ta top/obüs mermisi üretmek için Türk savunma firmasından alım yaptıklarını iddia ederek Türkiye'nin Boeing'e yolcu uçağı siparişi vermesini istedi.

7

Ticari havacılıkta, Türk öğrencilerini, iş liderlerini ve turistleri öğrenmeleri, yatırım yapmaları ve sunduğumuz her şeyin tadını çıkarmaları için Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni rotalar duyurmaya devam eden Türk Hava Yolları'nın Boeing filosunu büyük ölçüde genişletmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.