AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye'ye teklif edilen F-35'lerle ilgili ABD'den hiç hesapta olmayan karar! Lockheed Martin bile şaşırdı

Türkiye'ye şartlı bir şekilde yine koşul öne sürülerek teklif edilen F-35 sürecindeki son durum belirsizliğini korurken ABD'den sürpriz bir karar çıktı.

2024-02-15 11:42:10
1

Türkiye'ye şartlı bir şekilde yine koşul öne sürülerek teklif edilen F-35 sürecindeki son durum belirsizliğini korurken ABD'den sürpriz bir karar çıktı.

2

F-35 savaş uçakları son dönemde en çok konuşulan savunma sanayii ürünlerinin başında geliyor.

3

ABD, tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Pentagon'un 2025'te satın almayı planladığı F-35 savaş uçağı sayısını yüzde 18 azaltacağı aktarıldı.

4

Reuters'in isimlerini açıklamadığı iki kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’nin savunma bütçesi kısıtlamaları nedeniyle Pentagon'un 2025'te satın alacağı F-35 savaş uçağı sayısını yüzde 18 azaltmayı planlıyor.

5

ABD'nin savunma ve ulusal güvenlik bütçesinin 895 milyar dolar civarında olabileceği, bunun da bir dizi programda kesintilere, mevcut programların uygulanmasında gecikmelere ve Ukrayna-İsrail çatışmaları nedeniyle tükenen silah stoklarının oluşturulmasına yönelik "çabaların yavaşlamasına" yol açabileceği belirtilerek, kaynaklardan birinin “Pentagon'un Lockheed Martin'in ürettiği F-35 savaş uçağı siparişi, beklenen 83 uçak yerine 70 uçaktan az olacak.

6

Bu da uçak harcamalarında 1.6 milyar dolarlık bir azalmaya yol açacak” ifadelerine yer verildi.

7

Kaynaklar, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi arasındaki bütçe görüşmelerinin büyük ölçüde sonuçlandığını, ancak bütçe talebinin 11 Mart'ta açıklanmasından önce nihai miktarın değişebileceğini de ekledi.