AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Türkiye'den SİHA alacağını duyuran Suudi Arabistan'dan olay karar! Gidip Asya ülkesiyle anlaştılar

Türkiye'den SİHA satın alacağını duyuran ve fabrika konusunda el sıkışılan Suudi Arabistan'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

2024-02-16 10:40:05
1

Türkiye'den SİHA satın alacağını duyuran ve fabrika konusunda el sıkışılan Suudi Arabistan'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

2

Türkiye'den Bayraktar Akıncı TİHA almaya hazırlanan Suudi Arabistan ile ikili ticaret sürerken Arap ülkesi Asya ülkesinden flaş bir satın alma gerçekleştirdi.

3

Suudi Arabistan, Çin’den Wing Loong-10B S/İHA’ları satın aldığını duyurdu.

4

Naval News tarafından verilen bilgilere göre Suudi Arabistan, Çin yapımı yüksek irtifa Wing Loong-10B S/İHA’larının ilk ihracat müşterisi oldu.

5

Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC) tarafından geliştirilen “Wing Loong-10B” S/İHA’ları, Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri’nde sınır bölgegörev yapacak.

6

Riyad tarafından satın alınan WL-10B insansız hava aracı, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan WL-10’un ihraç edilen bir varyantı olarak tanımlandı.

9

Verilen bilgilere göre; saatte maksimum 620 km hıza ulaşabilen ve 15.000 metre irtifaya çıkabilen bu S/İHA’lar ayrıca 20 saat kadar havada kalabiliyor.

10

Çin yapımı yüksek irtifa insansız hava aracı ayrıca, güdümlü füzeler gibi çok sayıda mühimmat taşıyabiliyor ve çeşitli elektro-optik ekipman ve silah sistemleriyle donatıldı. Kaynak: M5