AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

TSMC’nin piyasa değeri katlandı!

Yapay zeka devrimi sonrası teknoloji şirketlerinin değeri giderek katlanıyor. Son olarak çip devi TSMC'nin piyasa değeri 575 milyar doları aştı.

2024-02-16 20:21:07
2

Yapay zeka devrimi sonrası teknoloji şirketlerinin değeri giderek katlanıyor. Son olarak çip devi TSMC'nin piyasa değeri 575 milyar doları aştı.

3

Tayvan merkezli çip üreticilerinden TSMC, piyasa değeri olarak devasa boyutlara ulaştı. İşte önemli detaylar...

4

Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden TSMC, artan piyasa değeri ile gündem olmaya devam ediyor.

5

Tayvan merkezli firmanın değeri, son haftada %7.9’luk bir artış göstererek 575 milyar doları geçmişti.

6

Özellikle geçtiğimiz yıldan beri şirketin hisselerinde yaşanan bu istikrarlı artışın en büyük sebebi olarak, yapay zeka teknolojilerin gelişimi ve bu teknolojilerin özel çiplere ihtiyaç duyması olarak gösteriliyor.

7

Son günlerdeki artışlarla birlikte güncel olarak dünyanın en değerli 10. şirketi konumuna gelen firmanın, önümüzdeki dönemde daha da değer kazanması bekleniyor.

8

Çip üretimi üzerine uzmanlaşan diğer bir firma olan Nvidia’nın da piyasa değeri beklenmedik oranda artmış ve 1.82 trilyon dolarla Nvidia’yı dünyanın en değerli 4. şirketi konumuna getirmişti.

9

Çip üreticilerinden yaşadığı bu büyümenin sebeplerinden biri de, OpenAI’ın ChatGPT sohbet robotunun yapay zeka teknolojisi alanına getirdiği dinamizm denilebilir.

10

Bu teknolojiyi kullanan robotların daha kaliteli ve daha fazla çipe ihtiyaç duyacağı ortaya çıkmış, bu da çip sektörünü hareketlendirmişti.

11

Ayrıca bilgisayar ve akıllı telefon sektörlerinin de yüksek bir çip talebi olduğu biliniyor.

12

Çip üreticileri ise, bu müthiş talebi karşılamakta oldukça zorlanıyor.