AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Suyu böyle içilirse 12-8'e sabitliyor! Türkiye'de yetişiyor: Talep patladı! Yüksek tansiyon için bir numara çıktı!

Yüksek tansiyon sorunu için ökse otuna talep arttı: satın almak için vatandaşlardan dikkat çeken bir talep var. Türkiye'de de yetişen ökse otu dikkatli ve kontrollü şekilde tüketildiğinde yüksek tansiyonu dengelemede bir numara. İşte detaylar.

2024-02-19 19:10:41
2

Yüksek tansiyon sorunu için ökse otuna talep arttı: satın almak için vatandaşlardan dikkat çeken bir talep var. Türkiye'de de yetişen ökse otu dikkatli ve kontrollü şekilde tüketildiğinde yüksek tansiyonu dengelemede bir numara. İşte detaylar.

3

Doğanın bize sunduğu besinleri beslenme düzenimize dahil ederek daha sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. Ökse otu da bu faydalı besinlerden yalnızca bir tanesi.

4

Ökse otu, halk arasında gökçe otu olarak da bilinir. Genellikle tarım alanlarında, yol kenarlarında ve boş arazilerde kendiliğinden yetişen bir yıllık bir bitkidir. Çiçekleri genellikle mor-mavi bir disk çiçeği etrafında beyaz veya pembe renkte dış çiçekler içerir. Ökseotugiller ailesine ait olan ökse otu, filizleri olan küçük bir çalıdır. milliyet'e göre: Yapraklarında tanen, urson, inosit, saponin ve viscine gibi esnek, yumuşak bir reçine bulunur. Ökse otunun tansiyona olan etkileri ise inanılmaz derecede faydalı.

6

Tansiyonu düşürüyor Ökse otu, yüksek tansiyonu önlemeye yarayabilir. Her tansiyon ölçümünün ardından tansiyonunuzu düşürmeye çalışıyorsanız ökse otunun faydalarından yararlanabilirsiniz. Ancak aşırı tüketildiğinde zararlı olabilir.Yüksek tansiyonu düşürmesinin yanı sıra damar sertliğini önlemeye, sara ve akciğer kanamalarını durdurmaya yarayabilir. Akciğer sorunu için gün içerisinde bir miktar ökse otu çayı içebilirsiniz.

7

Aynı zamanda bu bitki, spazmları çözmeye ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Hazımsızlığı gidermek için yemekten bir süre sonra demleyip tüketmeyin deneyin.Nasıl kullanılır? Bir bardak sıcak suya 1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak ve filizleri ekleyip 10-15 dakika bekletip için. Ökse otunu farklı bitkilerle karıştırarak da çay yapabilirsiniz. Öksürük için 1 tatlı kaşığı ökse otu, 1 parça taze zencefil, 1 parça zerdeçal kökünü demleyip 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Rahatlamak için ise ökse oyuna melisa, adaçayı, lavanta, papatya ekleyebilirsiniz. Ancak ökse otunun meyvelerinden uzak durmanız gerekiyor.

8

Ökse otunu kimler kullanmamalı? Hamilelerin ve emzirme döneminde bulunan annelerin ökse otu tüketmesi kesinlikle tavsiye edilmez. Bunun yanında kanser tedavisi gören, kronik bir rahatsızlığı bulunanların, alerjik hassasiyeti yüksek olanların ve birçok ilaçla etkileşime girebilmesinden dolayı düzenli ilaç kullananların ökse otunu tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor. Ökse otu tavsiye edilen miktarlarda kullanıldığında nadiren yan etkiye sebep olur. Özellikle yüksek dozlarda kullanıldığında yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı artar. Fakat herkes de yan etki yapabileceği için kullanım öncesi doktorunuza danışmanızda fayda var.