AKİT MENÜ

Dünya

Baykar’ın Ukrayna kararı sonrası Almanlar harekete geçti

Almanya savunma sanayinde önemli bir üretici olan Rheinmetall, Ukrayna’da topçu mühimmatı üretmek üzere yeni bir tesis açacağını açıkladı. Bayraktar, Akıncı ve Kızılelma gibi gelişmiş SİHA ve insansız savaş uçağı üreten Baykar da Ukrayna'da tesis kuracağını açıklamıştı.

2024-02-20 22:49:29
2

Almanya savunma sanayinde önemli bir üretici olan Rheinmetall, Ukrayna’da topçu mühimmatı üretmek üzere yeni bir tesis açacağını açıkladı. Bayraktar, Akıncı ve Kızılelma gibi gelişmiş SİHA ve insansız savaş uçağı üreten Baykar da Ukrayna'da tesis kuracağını açıklamıştı.

3

Baykar’ın ardından bir şirket daha Ukrayna’da tesis kuracağını açıkladı Rheinmetall 17 Şubat 2024’te yaptığı duyuruda, Ukrayna’da topçu mühimmatı üretmek üzere yeni bir tesis açmayı planladığını duyurdu.

4

Şirket, tesisi işletecek bir ortak girişim kurmak için Ukraynalı bir ortak şirketle bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı. Bir Rheinmetall sözcüsü ESD’ye verdiği demeçte, Rheinmetall’in yeni şirkette Q hisseye sahip olacağını, geri kalan I hissenin ise “sözleşmeden dolayı” adı verilmeyen Ukraynalı ortağa ait olacağını söyledi.

5

16-18 Şubat tarihleri ​​arasında düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı sırasında Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Alexander Kamyshin’in huzurunda imzalandı.

6

Ukrayna Mühimmat Yeterlilik Merkezi, ilgili sevk ücretleri de dahil olmak üzere, nihai olarak yılda altı haneli 155 mm kalibreli mermi üretecek.

7

Ukrayna Mühimmat Yeterlilik Merkezi, ilgili sevk ücretleri de dahil olmak üzere, nihai olarak yılda altı haneli 155 mm kalibreli top mermisi üretecek.

8

12 Şubat’ta Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Aşağı Saksonya’daki Unterlüb’te patlayıcılar ve roket topçu bileşenlerinin yanı sıra 2025’ten itibaren topçu mühimmatı da üretecek yeni bir Rheinmetall fabrikasının temel atma törenine katıldı.

9

Rheinmetall’in yönetim kurulu başkanı Armin Papperger, şirketin basın açıklamasında “Birçok ülkede mühimmat talebi çok büyük; özellikle de Ukrayna’da” dedi. “Başka bir ortak girişim kurma niyetimiz, Ukrayna’ya verdiğimiz desteğin altını çiziyor. Bu ortak girişim, ülkenin kendini savunma becerisine ve dolayısıyla tüm Avrupa’nın güvenliğine hayati bir katkı sağlayacak.”

10

Papperger, “Ukrayna’nın etkili bir ortağı olmak, ülkenin bir zamanlar güçlü olan savunma sanayisinin yeniden inşasına yardımcı olmak ve Ukrayna’nın mühimmat üretiminde özerkliğini güvence altına almak istiyoruz” diye ekledi. “Bugün zaten Kiev’in en önemli savunma sanayi ortağıyız. Şu anda Ukrayna adına milyarlarca avro değerinde proje yürütüyoruz ve bu sayı neredeyse her gün artıyor.”

11

Ekim 2023’te Rheinmetall ve Ukraynalı devlet kuruluşu Ukrayna Savunma Sanayii JSC (UDI, eski Ukroboronprom), Kiev’de Ukrayna’da zırhlı araçların başlangıçta bakım ve onarımını yapacak ve ardından inşa edecek ilk ortak girişimi olan Rheinmetall Ukrayna Savunma Sanayii LLC’yi kurdu.