AKİT MENÜ

Gündem

Milli Muharip Uçak Kaan Türkiye'den çok o ülkeyi salladı! '11 dakika sürdü' diyerek duyurdular

Milli Muharip Uçak Kaan'ın ilk uçuşu dünya kamuoyunda büyük ses getirirken yerli uçağı en çok manşetlerine taşıyan ülke ise şaşırtmadı.

2024-02-21 11:54:40
1

Milli Muharip Uçak Kaan'ın ilk uçuşu dünya kamuoyunda büyük ses getirirken yerli uçağı en çok manşetlerine taşıyan ülke ise şaşırtmadı.

2

İlk uçuşunu yapan savaş uçağı, dünya kamuoyunda yeniden yer etmeye başladı. Türkiye'nin sayılı ülkeler arasına girdiği belirtildi.

3

Milli muharip uçak KAAN, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

4

Uçuşa ilişkin görüntüler kamuoyuyla paylaşılırken, Türkiye'nin savunma sanayiinde imza attığı projeler dünyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

5

KAAN'ın ilk uçuşu, komşu Yunanistan'da büyük ses getirdi.

6

Proto Thema gazetesi, "Ankara'nın ürettiği 5'inci nesil savaş uçağı KAAN, ilk uçuşunu yaptı." başlığıyla okurlarını bilgilendirdi.

7

Uçuşa dair görüntünün paylaşıldığı haberde şu notlara yer verildi:

8

Türkiye, 21 metre uzunluğundaki ve 14 metre kanat açıklığına sahip KAAN ile 5'inci nesil savaş uçağını üreten sayılı ülkelerden biri oldu.

9

Pentapostagma, "Son dakika haberlerinde, KAAN savaş uçağının ilk uçuşunun bir süre önce tamamlandığı bildirildi." dedi.

10

Söz konusu uçuşun Ankara semalarında yapıldığı belirtilerek şöyle denildi: KAAN, Türk yapımı çift motorlu hayalet savaş uçağı ve her türlü hava koşulunda uçabilecek.

11

Ankara, KAAN'ı Pakistan ve Azerbaycan gibi üçüncü ülkelere de satmayı hedefliyor.

12

Türkiye'de TF-X adıyla geliştirilmeye başlanan KAAN'ın, 2028 yılında filoya kazandırılması bekleniyor.

13

"Scramble" adlı internet sitesi, KAAN'ın ilk uçuşunu tamamladığını aktardı. Uçuşun 11 dakika sürdüğü belirtilerek, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağının KAAN'a eşlik ettiği bildirildi.