AKİT MENÜ

Ekonomi

Vatandaş almaya çekiniyordu! Cem Küçük'ün programında duyuruldu: Fiyatı yüzde 50 artabilir

Gazeteci Cem Küçük'ün Günaydın Türkiye programına katılan ekonomist Yaprak Hırka Yıldız, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

2024-02-21 12:33:40
1

Gazeteci Cem Küçük'ün Günaydın Türkiye programına katılan ekonomist Yaprak Hırka Yıldız, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

2

Yaprak Hırka Yıldız, altın fiyatları hakkında önümüzdeki döneme ait senaryonu açıkladı.

3

Son dönemde inişli çıkışlı bir durum sergileyen ve alım için yüksek rakamlarda bulunan altın için vatandaşlar, düşüş fırsatlarını kolluyor.

4

Uzman ismin en dikkat çekici açıklaması ise piyasaların durgunluğu oldu.

5

Ekonomi uzmanına göre piyasalardaki baskılamanın devamı altın fiyatlarında yüzde 50 artışları beraberinde getirebilir.

6

Ons altın fiyatlarında günde güne artış devam ederken uzman ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, yatırımcılara gelecek senaryoyu çizdi. CİTİ'ye göre yaklaşık 1 yıl içinde yaşanacak artışı hatırlatan Yıldız, bunun en büyük nedeninin küresel piyasalardaki durgunluk kaynaklı olduğunu hatırlattı.

7

ABD makro verilerindeki sıcak hareketlenme dolardaki yükseliş yerini altın fiyatlarına bıraktı. Dolar endeksi 104 olan ons altın 2.031 dolar civarında işlem görüyor. Bu rakamlar her gün birer basamak yükselişte.

8

Gram neredeyse günü rekor fiyatlarla kapatıyor. Zirveye yükselen gram altın 2.019 liranın üzerine çıkarken Yıldız şu açıklamalara ayrıca yer verdi:

9

"Küresel piyasalara baktığımızda uzunca bir zamandır altın fiyatlarının baskılandığını görüyoruz. Piyasalarda küresel bazda bir durgunluğun olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum altın fiyatlarını yukarı yönlü hareket ettirecektir."