AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

ASELSAN'dan bir başarı daha: İnsansız kara aracı ASLAN!

Savunma sanayiinde Türkiye'ye başarı üstüne başarı kazandıran ASELSAN'ın geliştirdiği insansız kara aracı ASLAN’ın tanıtımı yapıldı.

2024-02-21 23:41:48
1

Savunma sanayiinde Türkiye'ye başarı üstüne başarı kazandıran ASELSAN'ın geliştirdiği insansız kara aracı ASLAN’ın tanıtımı yapıldı.

2

Tanıtıma Ağrı Valisi Mustafa Koç ve 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı katıldı.

3

Geliştirilen insansız kara aracı ASLAN, gözetleme ve keşif yapabilme, uzaktan kontrol edilebilme ve birçok askeri teçhizatı entegre edebilme gibi özelliklere sahip.

4

Üzerine SARP-L Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ile ihtiyaç duyulan başka faydalı yüklerin takılabildiği, otonom veya uzaktan komuta edilebilen üstün hareket kabiliyetine sahip ASLAN, en zorlu görevler için en yüksek teknolojiyle geliştirildi.

6

ASLAN; kontrol konsolu ile uzaktan kontrol edilebildiği gibi, zorlu arazi ve çevre koşullarında otonomi özellikleri sayesinde operatöre ihtiyaç duymadan geçilebilerek alan tespiti yaparak otonom olarak da hareket edebiliyor. 1.35 cm genişliğe ve 1.65 cm boya sahip olan ASLAN İKA’nın yaklaşık 700 kilogramlık bir ağırlığı bulunuyor. Göreve bağlı olarak 4 saatten fazla görev yapabilen ASLAN, gücünü aldığı elektrik motoruyla -20 ve +49 derece sıcaklıklarda zorlu görevleri yerine getirebiliyor.