AKİT MENÜ

Gündem

Mesut Hakkı Caşın ABD'nin Türkiye'ye neden F-35'leri teklif ettiğini açıkladı

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, ABD'nin Türkiye'ye neden F-35'leri bir anda teklif etmeye başladığını açıkladı.

2024-02-28 07:45:18
1

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, ABD'nin Türkiye'ye neden F-35'leri bir anda teklif etmeye başladığını açıkladı.

2

Türkiye’nin ABD’den F-16 alım süreci ne durumda? F-35 programına dönüş mümkün mü? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu soruları yanıtladı. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın değerlendirdi.

3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-16 ve F-35 sürecini “Bu konuda bizim şu andaki planınız programımız F-35’ten öte, artık F-16’ya kilitlenmiş vaziyetteyiz” sözleriyle özetlemişti.

4

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, F-16'ların hava kuvvetlerine ne katacağını CNN TÜRK'te değerlendirdi.

5

Caşın, “Türkiye’nin birinci önceliği, Türk pilotlarının alışkın olduğu F-16 uçaklarına Türkiye’nin bir an evvel alması önceliğimiz. Bu F-35'i almayacağımız manasına gelmez. Eğer Amerika belli birtakım koşullarla Türkiye’ye tekrar geri dönerse, Türk firmalarının üretimine Türkiye katkıda bulunabilir” sözlerini kullandı.

6

Mesut Hakkı Caşın, MMU Kaan'ın havalanması dengeleri değiştirdiğini ifade ederek ABD'nin bu yüzden Türkiye'ye F-35'leri teklif ettiğimi açıkladı.

7

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Sayın Cumhurbaşkanı defteri kapattık demedi. Amerikan Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, her iki tarafın yaklaşımı yeni bir müzakere safhası açmak.

8

Denklemi değiştiren Türkiye’nin KAAN’ı kaldırması. Müttefikimizde biliyor ki beraberliğimiz KAAN uçağındaki motorların F-16 motorları olduğunu gösterir. Biz Amerika'ya güveniyoruz. Güven eksikliği de yeni anlaşmanın onaylanması ve senatonun buna karşı çıkmamasıyla buz dağlarının kırıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.