AKİT MENÜ

Ekonomi

Emeklilere sevindirici haber geldi! İşte müjde gibi müjde! SSK ve Bağ-Kur’lulara o ücreti verecekler

SGK uzmanı Dilek Ete, emeklileri sevindirecek olan sürpriz gelişmeyi açıkladı.

2024-03-01 13:18:55
2

SGK uzmanı Dilek Ete, emeklileri sevindirecek olan sürpriz gelişmeyi açıkladı.

3

Milyonlarca emeklinin maaşına, son düzenleme ile yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Ancak yapılan zam neticesinde 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan emekliler 10 bin TL maaş almaya devam etti.

4

Pek çok emekli, maaşlarına seyyanen zam yapılmasını istiyor. Tabii emekliler için konuşulan bir diğer konu ise kademeli emeklilik ancak bu konuda net bir adım atılmadı. SGK Uzmanı Dilek Ete, seçim öncesini işaret ederek emeklilere sevindirici haberi duyurdu. Ete, 2023 yılında yapılan seyyanen artışı hatırlatarak şunları söyledi:

5

“Mart 2023'te emeklilere seyyanen zam yapıldı. En düşük aylık 5.500 liraydı, ancak bir gecede Cumhurbaşkanı seçim öncesinde bunu 7.500 liraya çıkardı. Şimdi ise aylıklara seyyanen zam yapılmayacağına dair bir belirsizlik var. Staj ve çıraklara, doğum borçlanması bekleyen kadınlara, EYT'de 3.600 gün, 5.000 gün ve seyyanen zam bekleyen herkese belki tamamına, değilse bir kısmına verilebilir.

6

Tamamına bir şey diyemem, çünkü bazıları seçim sonrasına bırakılabilir, ancak kesin bırakılmayacak olanlar da var. Kimler olduğunu biliyor musunuz? Staj ve çıraklar bırakılmayacak, Bağkur tescil mağdurları bırakılmayacak, emekliler kesinlikle bırakılmayacak. Emekli aylıklarında artışı seçim gelmeden önce yapacaklar.”