AKİT MENÜ

Türkiye

Art arda yaşanan başıboş köpek saldırıları sabırları taşırdı! Çözüm bekleniyor...

Türkiye genelinde art arda yaşanan başıboş sokak köpeği vakaları sabırları taşırdı.

2024-03-01 20:23:20
2

Türkiye genelinde art arda yaşanan başıboş sokak köpeği vakaları sabırları taşırdı.

4

Bir süredir artış gösteren olaylar, acil önlem alınması gerekliliğini ortaya koydu. Dün Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde başıboş sokak köpeği, aynı gün içerisinde 8 vatandaşı ısırdı. Köpeğin ısırdığı vatandaşlara hastanedeki ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı kuduz aşısı yapıldı.

5

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir iş yerinin bahçesindeki kümese giren başıboş köpekler, 8 tavuğu telef etti. Yumurta toplamak için kümese gelen iş yeri çalışanı gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

6

Sivas'ta ise bir mahalle muhtarı sözde hayvanseverlerin gazabına uğradı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi muhtarı Mehmet Yüksel Hazman, mahalle sakinlerinin talebi üzerine başıboş köpeklerin Sivas Belediyesi ekipleri tarafından toplanarak barınakta bakımlarını sağladı, mahalle sakinleri memnun olurken muhtar ise sözde hayvan severlerin hedefi oldu. Muhtar Hazman, tehdit edildiğini açıkladı.

7

Siirt ve Ankara'da da vatandaşlar başıboş köpeklerin saldırılarına uğradı. Siirt Küçük Sanayi Sitesi'nde oto tamircisi olan yakınının yanına misafirliğe giden 21 yaşındaki H.T., sanayi sitesinin korkulu rüyası haline gelen başıboş köpekler tarafından ısırıldı. Öte yandan Ankara'nın Altındağ ilçesinde sokakta yürüyen çocuk, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. O anlar çevredekiler tarafından kameraya kaydedildi.

8

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Halil Alaylı ve oğlu Kadir Alaylı’ya ait ağıldaki koyunlar ile yavru kuzulara sokak köpeklerinin saldırması sonucu 1 koyun ve 10 yavru kuzu telef olmasıyla yaklaşık 40 bin TL zarar oluştu.