AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Selçuk Bayraktar müthiş gelişmeyi Türkiye'ye ilan etti! Havalandı, dünyada bir ilk olacak

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TB3 SİHA ile ilgili Türkiye'ye büyük müjdeyi duyurdu.

2024-03-01 21:49:19
1

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TB3 SİHA ile ilgili Türkiye'ye büyük müjdeyi duyurdu.

2

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 20. Test Uçuşu" dedi. Selçuk Bayraktar o anlara ilişin görüntülere de yer verdi.

3

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyet'in 100. yılını taçlandırmak için 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nda ilk kez halka açık olarak sergilenmiş, ardından Ankara ve İzmir'de yapılan TEKNOFEST'e katılmıştı.

4

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, dünyanın ilk SİHA gemisi olarak adlandırılan TCG Anadolu'nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir'de sergilenmişti.

5

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerde kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak.

8

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı.

8

Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler, bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.