AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Rusya'dan gündemi alt üst eden iddia! 'Savaşa hazırlanıyorlar'

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'nın Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'den gündemi alt üst eden bir açıklama geldi.

2024-03-03 20:39:43
1

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'nın Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'den gündemi alt üst eden bir açıklama geldi.

2

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Almanya'nın Rusya ile savaşa hazırlandığını ileri sürdü. Medvedev, sosyal medya hesabından, Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna'ya destek için Kırım Köprüsü'nü Taurus füzelerinin imha edilip edemeyeceğine ilişkin geçen konuşmaların yer aldığı ses kaydının sızmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

3

Medvedev'in iddiasına göre, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un bu konuşmalardan haberdar olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Medvedev, Alman sivil yöneticilerin ordunun savaş başlatma yetkisi verme veya teşvik etme tarihinde örnekler olduğunu belirtti.

4

Medvedev, "Scholz'a gelip şöyle diyecekler: Sayın Şansölye, Ukrayna'da bir füze düşürüldü. Tipine ve rotasına bakılırsa Berlin'e uçuyordu. Scholz ne cevap verecek? Gayet açık. Dolayısıyla Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri) subaylarının konuşmalarını roket ve tank oyunu gibi sunma girişimleri kötü niyetli bir yalandır. Almanya Rusya ile savaşa hazırlanıyor" şeklinde konuştu.

5

Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman subaylarının 30 dakikalık ses kaydını yayımlamıştı.

6

Ses kaydında üst düzey Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının Taurus füzelerinin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği Kırım Köprüsü'nü teknik olarak imha edip edemeyeceği tartışması yer alıyordu.

7

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın Berlin'den açıklama talep ettiğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da durumu "şaşırtıcı" olarak nitelerken, NATO'daki meslektaşlarının bilerek yalan söylediğini iddia etti.

8

Almanya Savunma Bakanlığı'nın söz konusu ses kaydının nasıl ele geçirildiğini araştırdığı ve Almanya Askeri İstihbarat Teşkilatının (MAD) bu yönde gerekli tüm tedbirleri aldığı aktarıldı. Görüşmenin internet üzerinden Webex platformu üzerinden yapıldığı kaydedilmişti.