AKİT MENÜ

Ekonomi

SGK uzmanı 'Yüzde yüz' diyerek paylaştı! 'Asgari ücrete ek zam gelecek'

Asgari ücrete temmuz ayında ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağı büyük bir merak konusu oldu. SGK Uzmanı İsmail Sevinç de asgari ücrete temmuz zammı hakkında konuştu.

2024-03-04 00:27:54
2

Asgari ücrete temmuz ayında ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağı büyük bir merak konusu oldu. SGK Uzmanı İsmail Sevinç de asgari ücrete temmuz zammı hakkında konuştu.

3

Yüksek enflasyonun sabit gelirli kesimi olumsuz etkilediği bir dönemde, asgari ücrete yapılacak muhtemel bir zam konusu gündemi meşgul ediyor. Temmuz ayında ikinci bir zam beklentisi ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

4

Ekonomi Yönetimi 2024 için tek bir zam açıklaması yaparken, ekonomi uzmanları ise temmuzda zam beklentilerini dile getirmişti. Son olarak SGK Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücrete temmuz zammı beklentisini "Yüzde yüz" olarak dile getirdi.

5

Geçtiğimiz yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamada, 2024 yılında asgari ücrete tek bir zam yapılacağı duyurulmuştu. Ancak, Merkez Bankası'nın 2024'ün ilk Enflasyon Raporu'nda asgari ücrete ara bir zam yapılmasının beklenmediği belirtilmişti.

6

Raporda, asgari ücretin yıl boyunca bir kez güncelleneceği ifade edilmişti.

7

Sözcü TV'de katıldığı bir yayında İsmail Sevinç, asgari ücrete temmuz ayında bir zam daha yapılacağını öne sürdü. Sevinç, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Asgari ücret 17 bin lira, temmuz ayına geldiğimizde yüzde 20-25 enflasyonla karşı karşıya kalacak, bu da eriyecek. TÜFE'deki bu yüzde 20-25'lik artışlar genellikle tek bir zamla karşılanmamıştır. Asgari ücrete yapılacak artış, devletin kasasına da para girişi sağlayacak çünkü primler artacak. Ayrıca emekli maaşlarının artırılması da gerekiyor."

8

Sevinç'in değerlendirmeleriyle birlikte, asgari ücrete yapılacak olası bir temmuz zammı beklentisi ve bu konuda ekonomik faktörlerin nasıl etkileyeceği dikkatle takip edilmeye devam ediyor.