AKİT MENÜ

Sağlık

İşte kanserin en büyük düşmanı!

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.

2

Kefir Orta Asya'da göçebe olarak yaşamlarını sürdüren Türkler tarafından 5000 yıl önce bulunmuştur. Hayvanları ilk evcilleştirdikleri zaman onların sütlerinden yararlanan Türkler yaşamlarının her alanında mayaladıkları süt ürünlerini her yere taşımışlardır. Sürekli yanlarında bulunan atlardan,keçi ve koyunlardan yararlanmışlar ; at sütünden kımız , keçi veya koyun sütünden kefir üretmişlerdir.

3

Kafkasya kökenli kefir, Rusça da "keyif veren" anlamına geliyor. Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, süt asidi ve alkol fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi fermente bir süt ürünü.

4

İşte bilinmeyen kefirin faydaları... Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir,

5

Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir,

6

Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır,

7

Stres azaltır, sakinleştirir ve kolesterolü düşürür,

8

Sinir sistemini güçlendirir,

9

Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırır,

10

Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler,

11

Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler,

12

Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler,

13

Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir,

14

Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir,

15

Egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir,

16

Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,

17

İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,

18

Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,

19

Safra kesesi ve böbrek hastalıklarına iyi gelir,

20

Sindirim sistemini mükemmel şekilde düzenler, Sağlıklı diyet için önemlidir, kilo almayı önler.

21

Sağlıklı diyet için önemlidir, kilo almayı önler.

22

Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.

23

Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.

24

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.

25

Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.

26

Diş çürüklerini önler.

27

Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür

28

İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.

29

Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.

30

İshal ve kabızlığa karşı etkindir

31

Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir. Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar

32

Görme yeteneğini güçlendirir.

33

Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.

34

Zekâ gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.

35

Çocukların büyümesinde doğal koruma ve güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.

36

Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.