AKİT MENÜ

Ekonomi

O ilimizde petrol bulundu! Her yerden fışkırıyor: Suudi Arabistan'daki petrolle eşdeğer

Türkiye'nin birçok ilinde karış karış petrol aranırken müthiş bir müjde verildi. O ilimizde kaliteli petrol rezervine rastlandı.

2024-03-06 10:10:04
1

Türkiye'nin birçok ilinde karış karış petrol aranırken müthiş bir müjde verildi. O ilimizde kaliteli petrol rezervine rastlandı.

2

Gabar Dağı'ndaki petrol keşfi sonrası çevre illerdeki petrol arama tarama çalışmaları devam ediyor.

3

Hemen hemen her gün bir ilimizde sondaj kuyusu açılıyor.

4

Son gelişmeler böyleyken Türkiye'ye bir müjde daha verildi.

5

Batman-Diyarbakır il sınırındaki Bismil’in Yukarı Salat Mahallesi’nde peş peşe açılan 3 kuyuda da kaliteli petrol rezervine rastlandı.

6

Çalık Petrol Arama ve Üretim sahasına komşu olan Bismil ilçesinin Yukarı Salat Mahallesi’nde açılan kuyularda da petrol fışkırdı.

7

Güney Yıldızı Petrol Arama şirketinin daha önce mahalle yakınında açtığı 3 kuyuda da peş peşe petrolün çıkması, mahalle sakinlerini sevindirdi.

8

5 yıl önce Çalık Grubu için sondaj çalışmaları başlatan Güney Yıldızı firması, 1500 metre derinlikte 35-40 gravitedeki petrole rastlayınca, sahada yeni sondaj kuyuları açıldı.

11

Batman-Diyarbakır il sınırındaki Bismil ilçesinin Yukarı Salat Mahallesi’nde oturan semt sakinleri ise mahalleye sıfır olan arazilerde daha önce mısır, pamuk ve buğday ekiminin yapıldığını belirterek, şunları kaydettiler; “Mahallemizin verimli topraklarında daha önce mısır, buğday ve pamuk ekimi yapılıyordu.

12

Son yıllarda ise açılan kuyularda şimdi kaliteli petrol fışkırıyor. Buranın petrolü Suudi Arabistan’daki petrole eş değer. Mahallemiz artık petrolle anılan bir yerleşim birimi oldu.”

13

KAYNAK: BATMAN ÇAĞDAŞ