AKİT MENÜ

Ekonomi

Tüm Türkiye nefesini tuttu! Çalışmalar başladı, petrol müjdesi her an kamuoyu ile paylaşılabilir

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları devam ederken heyecanlandıran bir gelişme ortaya çıktı.

2024-03-07 00:03:35
2

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları devam ederken heyecanlandıran bir gelişme ortaya çıktı.

3

Eş zamanlı olarak Türkiye'nin birçok bölgesinde devam eden sondaj çalışmaları sonucunda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. İlk veriler sonrası umut veren rakamların gelmesinin ardından o ilçede sondaj kuyusu açılması planlanıyor.

4

Akaryakıt sektöründe yer alan kaynaklara göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü’nün, Diyarbakır Çermik İlçesi Petekkaya Köyü’ne yeni bir tespit kuyusu açması bekleniyor.

5

AR/TPO/K/L42-c1,c2,c3,c4 ruhsat numaralı şahıs arazisinde Döner Sondaj tekniğiyle Kalecik-1 tespit kuyusu açılacak.

6

2018 yılında milyon lira bedeli olan proje kapsamında, Kalecik-1 lokasyonu için ruhsat alanı içerisinde 12.354,53 metrekarelik bir alanda nakliye yol bağlantısı ile sondaj lokasyonu kurulumu gerçekleştirilecektir.

7

Yapılan araştırmalar sonucunda eğer petrole ulaşılırsa, çıkarım işlemlerinde sondaj lokasyonlarında toplam 45o metrekür ham petrol depolanabilecektir.

8

Arama kuyularıyla petrol rezervi konusunda net verilere ulaşılmak hedefleniyor. Çalışmalar sonucunda petrol ya da doğal gaz bulunması durumunda, kuyu üretime geçecektir.

10

Ayrıyeten, çalışmalar kapsamında rezerv ve kaliteyle ilgili detaylı bilgiler elde edilecektir.