Türkiye
Gecede 3 ton ciğer tüketiyorlar
Ramazanın gelmesiyle iftar ile sahur arasında satışa sunulan ciğer kebabı, Şanlıurfa'da yoğun ilgi görüyor.
Türkiye
Ramazanın gelmesiyle iftar ile sahur arasında satışa sunulan ciğer kebabı, Şanlıurfa'da yoğun ilgi görüyor.
Ramazanın gelmesiyle iftar ile sahur arasında satışa sunulan ciğer kebabı, Şanlıurfa'da yoğun ilgi görüyor.
Yemek kültürü ve lezzetleriyle adından söz ettiren kentte, ramazan ayında ciğer tüketimi diğer aylara göre artış gösteriyor.
İftar vaktinden sahura kadar, kentin neredeyse her köşesine kurulan seyyar tezgahlarda dumanlar yükseliyor.
Kaldırıma kurulan küçük masa ve taburelerde oturan vatandaşlar, şişlere saplanarak pişirilen ciğerin servis edilmesini adeta sabırsızlıkla bekliyor.
Et tüketiminin yoğun olduğu kentte her gün 600 civarında küçükbaş hayvan kesilirken, ihtiyaç durumunda çevre illerden de ciğer takviyesi yapılıyor.
Fiyatı 10 ila 15 lira arasında değişen lezzet bol soğan, salata ve ayran eşliğinde servis ediliyor.
Kebap, Şanlıurfalıların yanı sıra şehrin kutsal mekanları ziyaret etmek için çevre il ve ilçelerden gelenler tarafından da tercih ediliyor.
Kebapçı Mahmut Yağcı da işlerinin iyi gitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Müşterilerinin ramazan ayının sonuna doğru arttığını anlatan Yağcı, "Ramazan her daim bereketli oluyor. Yoğunluk çok güzel oluyor, ramazan rahmeti ve bereketiyle güzel geçiyor. Son 10 gün çok güzel oluyor, yetiştiremiyoruz." dedi.