AKİT MENÜ

Ekonomi

Erdoğan'ın masasındaki gizli dosyayı sızdırdı! “Her emeklinin maaşına o tutar eklenecek”

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Ankara'daki iki önemli kulis bilgisi sızdırıldı. Her emeklinin maaşına 4 bin TL eklenecek.

2024-03-09 13:56:08
2

Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Ankara'daki iki önemli kulis bilgisi sızdırıldı. Her emeklinin maaşına 4 bin TL eklenecek.

3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşları ile ilgili, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.

4

Şimdi birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız bizim ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir" açıklamasında bulunmuştu.

5

SGK uzmanlarının açıklamalarına göre, emekli maaşlarına beklenen seyyanen zam konusunda bazı detaylar netleşti. Bu ay içinde olası bir düzenleme sinyali veren SGK Uzmanı Özgür Erdursun, maaşlara zam yapılacağını iddia ederken, gazeteci Ekrem Açıkel ise, Ankara'da dolaşan bomba kulis bilgisini açıkladı.

6

Özgür Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını ve seyyanen zam olabileceğini belirtti. Ancak şu anda net bir bilgi olmamakla birlikte, konuyla ilgili yeni bir çalışma olduğu yönünde duyumlar aldıklarını ifade etti.

7

Erdursun'un iddiasına göre, seyyanen zamla emekli aylıklarına 2.000 TL ile 4.000 TL arasında artış yapılacak. Ancak bu konuda kesin bir bilgi olmamakla birlikte, yeni bir çalışmanın söz konusu olduğu belirtiliyor.

8

Erdursun, seçimlere kadar Cumhurbaşkanı'nın yeni bir açıklama yapabileceğini ifade etti.

9

Gazeteci Ekrem Açıkel, Ankara'da dolaşan önemli bir iddiayı paylaştı. Buna göre, emekli aylıklarına 2.000 TL ile 4.000 TL arasında seyyanen artış yapılabilir.