AKİT MENÜ

Gündem

Ekrem gider gitmez İstanbul nefes alacak! Herkesin şikayetçi olduğu sorun kökünden çözülecek

İstanbul'a hiç katkı sunmayan Ekrem İmamoğlu'nun verdiği hasarın giderilmesi için çok az bir zaman kaldı. Tüm İstanbul'u rahatlatacak projeler ortaya çıktı.

2024-03-12 19:44:07
1

İstanbul'a hiç katkı sunmayan Ekrem İmamoğlu'nun verdiği hasarın giderilmesi için çok az bir zaman kaldı. Tüm İstanbul'u rahatlatacak projeler ortaya çıktı.

2

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum düzenlediği proje tanıtım lansmanında, başlatacakları metro hatlarını da detaylı bir şekilde anlattı. İşte öncelikli yapılacak metro hatları: *14.2 km’lik Yenikapı -İncirli- Sefaköy metro hattı *18.0 km’lik Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-TÜYAP metro hattı *28.0 km’lik İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hattı *5.4 km’lik Sultanbeyli-Kurtköy metro hattı tamamlanacak.

3

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu ilk 5 yılda iki katına 2034 yılında ise 1004 kilometreye çıkacak.

4

İstanbul'da yapılması planlanan raylı sistemler ile karayolu kullanımında hızlı bir düşüş yaşanacak. Şu anda yüzde 72 olan karayolu kullanımı 2029'da yüzde 60'a, 2034'te yüzde 48'e düşecek.

5

Karayolu ulaşımında dev tünel projeleri yapılarak trafiğin azaltılması için yoğun çalışmalar yapılacak. İlk 5 yılda, Avrupa yakasında 15 kilometrelik Çayırbaşı - Ayazağa - Levazım - Dolmabahçe tüneli ile 6,5 kilometrelik Kağıthane - Bayrampaşa Hal tüneli açılacak. Anadolu yakasında ise Yenisahra ile Bostancı 6 kilometrelik tünelle bağlanacak. Araç başı 10 dakika kazanılacak ve karbon emisyonu yılda 13 ton azalacak.

6

İkinci beş yılda, Bayrampaşa Hal - Büyükçekmece arasında 28,5 kilometre karayolu tüneli tamamlanacak. Araç başına 45 dakika kazanılırken, yılda 44 ton karbon emisyonu engellenmiş olacak.

7

Harem-Çengelköy-Kavacık arasında ise 13,6 kilometrelik karayolu bağlantısı yapılarak sahil yoluna alternatif güzergâh sunulacak. Araç başına 20 dakika kazanılırken, karbon salınımı yıllık 26 ton azalacak. Böylece İstanbul akıllı, güvenli, konforlu, sürdürülebilir, iklim dostu, emisyonsuz ulaşımı olan bir şehir hâline gelecek. E-5’in Anadolu yakasına düşen trafik yükü Göztepe - Çayırova arasında 29,6 kilometrelik yan yol düzenlemesiyle azaltılacak. Araç başına 12 dakika kazanılırken her yıl karbon emisyonu 20 ton azalacak.

8

Metrobüse yeni hatlar eklenecek. TÜYAP-Silivri metrobüs hattı oluşturulacak. Ayrıca metrobüs duraklarını rahatlatacak fiziki düzenlemeler hayata geçirilecek.​

9

Duraklar genişleyecek, tam otomatik bariyer kapı sistemiyle İstanbullunun konforu ve güvenliği artırılacak.

10

İstanbul'da sık sık yaşanan metrobüs arızaları, kazaları ve bakımsızlıklarına karşılık, AK Parti yönetimi her yıl 100 yeni metrobüs filosuna katarak 5 yılda 500 yeni metrobüs şehre kazandırmış olacak.

11

İstanbullu vatandaşlar metrobüslerde yaşadığı sorunların aynısını İETT otobüslerinde de yaşıyor. Son 5 yılda onlarca kaza ve ölümlerin yaşandığı İETT, İstanbullu vatandaşların çilesi haline geldi.

12

AK Parti İBB adayı Murat Kurum, her yıl 250 otobüs, 5 yılda toplamda 1250 otobüsün filoya katılacağını söyledi.

13

D-100 karayolu düzenlenecek, TÜYAP - Silivri (Kınalı) hattı boyunca uzatılacak. Bu proje bittiğinde araç başına 18 dakika zaman kazanılırken, karbon emisyonunu yıllık 20 ton azalacak.

14

Esenler otogarı Eyüp İhsaniye mahallesine; Harem otogarı da TEM Kurtköy Kavşağı yakınına taşınacak.

15

Şehrin dışına, 6 yeni lojistik merkezi kurulacak. Bu projelerle şehir merkezine ağır vasıtaların girişi yeniden düzenlenerek trafik yükü azalacak.

16

Mevcut yönetimde milyonlarca lira zarar eden ve 11 tane otopark gelirinin nerede olduğu anlaşılamayan İSPARK'a akıllı düzenlemeler getirilecek.

17

İspark ücretlerine % indirim yapılacak. İlk yarım saat ücretsiz olacak. İspark’a ait tüm otoparklara elektrikli araç şarj üniteleri kurulacak. @Parket ile İstanbul’un tüm otoparkları tek uygulamada elinizin altında olacak.

18

İstanbullunun otopark sorunu 250 bin araçlık yeni otopark projeleriyle çözülecek. Toplu taşımayı teşvik etmek için bu otoparklar ana duraklara yakın yerlere kurulacak.

19

İstanbul trafiğini rahatlatmak için 3 yeni deniz hattı açılacak.

20

İŞTE O HATLAR *İstinye Yenikapı arabalı vapuru *Çubuklu Yenikapı arabalı vapuru *Çengelköy Yenikapı arabalı vapuru projeleriyle karayoluna alternatif ulaşım imkanları eklenecek.

21

İstanbul’u egzozdan olabildiğince arındırmak ve modern mobiliteye katkı sağlamak için elektrikli araç şarj istasyonları artırılacak. Yayaların merkeze alındığı, bütünleşik ulaşım sistemleriyle arabasız bir hayata geri dönüşün temelleri atılacak.

22

Bisiklet yolu uzunluğu 2029 yılına kadar iki katına çıkartılıp 1000 kilometreye, 2034 yılına kadar ise 1500 kilometreye ulaştırılacak. Bisiklet parklarının sayıları artırılacak, nitelikleri geliştirilecek.

23

Akıllı ulaşım sistemleri hayata geçirilecek. Yeni nesil mobilite ve akıllı ulaşımı teşvik etmek için de; bisiklet cazip ulaşım aracı haline getirilecek. Yeni ve kullanışlı scooter park alanları kurulacak, paylaşımlı bisiklet yaygınlaştırılarak kullanımını teşvik edecek adımlar atılacak.