AKİT MENÜ

Ekonomi

Fatih Erbakan şaşırtmaya devam ediyor! Bir dolar tahmini de ondan geldi

AK Parti ile ittifak yapmama kararı alan Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, dolar kuruna ilişkin bir tahminde bulundu.

2024-03-13 09:03:07
1

AK Parti ile ittifak yapmama kararı alan Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, dolar kuruna ilişkin bir tahminde bulundu.

2

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Giresun mitinginde dolar tahmini yaptı.

3

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimleri çalışmalarında Giresun'daki mitingde halka seslenerek, "Bugün gazeteler, televizyonlar, anket firması sahipleri, siyaset bilimciler, sosyologlar hatta rakip siyasi parti içerisindekiler dahi tek bir hususta mutabık kalmışlar. O husus da şudur; 31 Mart'ta Türkiye genelinde oylarını artıracak tek parti Yeniden Refah Partisi'dir, hususudur.

4

Yalnız tek bir konuda anlaşamıyorlar. Oylarını arttıracak ama 2'ye mi, 3'e mi, 4'e mi katlayacak? Biz de diyoruz ki, geçen seçimlerde bize diğerlerinin içerisinde yer veriyordunuz. Yüzde 1 bile oy alamayacağımızı söylüyordunuz ama biz yüzde 3'e yakın oy aldık. Şimdi yine aynı anket firmaları yüzde 6, yüzde 7 gösteriyor.

5

Yüzde 1 bile göstermezken yüzde 3 aldıysak, bunlar 6-7 gösterdiğine göre yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız inşallah. En büyük oy patlamasını ve bazı içinde en büyük sürprizi Yeniden Refah Partimiz gerçekleştirecek. Bunun en güzel ispatı ise partimizin resmi yeni üye sayılarındaki artışlar. Eylül başında 260 binle başladı. Bugün geldiğimiz nokta 470 bini aştık ve adım adım 500 bine doğru gidiyoruz. Bu ne demek?

6

Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi, Yeniden Refah Partisi demek. Türkiye siyasetinin parlayan yıldızı demek ve 31 Mart'ta sandıkları patlatacak demek, Allah'ın izniyle. Üye kayıtlarının hızına biz bile yetişmiyoruz. Günlük 2 bin 500 yeni üye kaydı yapıyoruz. Seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle gireceğiz. Türkiye'nin üye sayısı bakımından en büyük 3'üncü üye sayısı olan partisi olarak ve o tempo devam edip seçimlerden sonra birkaç ay içerisinde 1 milyon hedefini de aşacağız. Önce 31 Mart'ta yerel seçimlerinde iktidar, arkasından da 2028'de iktidar olacağız inşallah" diye konuştu.

7

'Mili Görüş" ekonomisinin uygulanması gerektiğini söyleyen Erbakan, "Geçen seçimden önce dolar 19 liraydı. Bugün 34 liraya dayandı. Bu hızla giderse seçime kadar dolar 38 lira olursa şaşmayın.

8

2 seçim arasında dolar kuru 19 liradan, 38 liraya fırlıyor ve halen daha siz enflasyon düşecek hikayesi anlatıyorsunuz. Dolar kurunun 2'ye katladığı bir ortamda bu kadar da ithalata bağlı ekonominin olduğu ülkede enflasyon düşer mi" dedi.