AKİT MENÜ

Dünya

Rusya'ya ağır darbe! 'Tanklarınıza yakıt koyamayacaksınız'

Rusya'nın Rostov ve Ryazan kentlerindeki iki petrol rafinerisine ve Ukrayna sınırındaki Belgorod'a düzenlenen dron saldırıları sonucunda 8 kişi yaralandı ve rafinerilerde yangın çıktı.

2024-03-13 21:02:15
2

Rusya'nın Rostov ve Ryazan kentlerindeki iki petrol rafinerisine ve Ukrayna sınırındaki Belgorod'a düzenlenen dron saldırıları sonucunda 8 kişi yaralandı ve rafinerilerde yangın çıktı.

3

Ukrayna'nın Rus topraklarına yönelik dron saldırıları devam ederken, Rostov ve Ryazan kentlerindeki iki petrol rafinerisi bu kez hedef oldu. Saldırılar sonucunda rafinerilerde yangın çıktı ve üretim durdu.

4

Ryazan kentindeki rafineride çıkan yangına Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri müdahale etti ve 3 işçi yaralandı.

5

Yaralılar hastaneye kaldırılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı.

6

Ryazan'daki rafineride yılda 12.7 milyon ton petrol işlendiği ve Rusya'da üretilen uçak yakıtının %8'inin burada üretildiği belirtildi. Saldırıdan sonra üretim durdu ancak akşam saatlerinde tekrar başladı.

7

Rostov kentindeki Novoshakhtinsky petrol rafinerisine yapılan saldırıda da yangın çıktı. Ancak Rostov Bölge valisi Vasily Golubev, saldırıda can kaybı olmadığını açıkladı. Yangın kısa sürede söndürüldü ve üretim tekrar başladı.

8

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) Sözcüsü Andrey Yusov, Belgorod'daki saldırının ardından Rusya'nın ekonomik potansiyelini azaltmak için stratejik bir hamle yapıldığını belirtti.

9

Belgorod'da ise Ukrayna tarafından düzenlenen dron saldırılarında sivil yerleşim yerleri hasar gördü ve 5 kişi yaralandı.

10

Rusya Savunma Bakanlığı ise Belgorod, Bryansk, Voronej, Kursk, Leningrad ve Ryazan bölgelerinde son bir günde 50'den fazla dronun hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü açıkladı.