AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Mete Yarar, Rusya'nın en çok korktuğu Türk silahını açıkladı! Dünyada birkaç ülkede var

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir canlı yayında Rusya'nın en çok korktuğu Türk silahını açıkladı.

2024-03-15 12:22:41
1

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir canlı yayında Rusya'nın en çok korktuğu Türk silahını açıkladı.

2

Türkiye’nin ilk milli deniz füzesi ATMACA, milli motoruna kavuştu. KTJ-3200 Turbojet Füze Motoru entegre edilen ATMACA Füzesi, atış testini geçtiğimiz günlerde başarıyla tamamladı.

3

Roketsan, milli füze sistemlerinin yerlilik oranını arttırmaya ve dışa bağımlılığını sonlandırmaya devam ediyor. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına binaen Roketsan tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi’nin, geçtiğimiz günlerde yeni bir atışlı testi gerçekleştirildi.

4

Motor başta olmak üzere milli alt sistemlerle teçhiz edilen ve yerlilik oranı rekor oranda attırılan ATMACA Gemisavar Füzesi, atış testinde büyük başarı gösterdi.

5

ATMACA Gemisavar Füzesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Rusya'nın en çok korktuğu sistemi açıkladı.

6

Haber Global ekranlarında konuşan Mete Yarar, "Bunun en büyük fonksiyonu ateşlemek. Atmaca füzesinde birkaç batarya ile Ege sahasını kontrol edebiliyoruz.

7

Bu şu anki ilk aşaması. Devamlı geliştiriliyor. Bir müddet sonra daha uzun menzile ulaşacak.

8

Rusların en çok korktuğu sistem budur. Bu sistemin aynısı Ukrayna'da var. Bu sistem dünyada birkaç ülkede vardır.

9

İhracat potansiyeli en yüksek üründür. Hatta Asya'daki birçok ülke bunu satın alacaktır. Endonezya, Malezya gibi ülkeler bunu muhtemelen alacak" dedi.