AKİT MENÜ

Dünya

Ramazan’ın ilk Cuma namazına akın! Mescid-i Aksa’da mahşeri kalabalık

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının ilk Cuma namazında 40 bin Müslüman saf tuttu.

2024-03-15 15:09:28
1

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayının ilk Cuma namazında 40 bin Müslüman saf tuttu.

2

İsrail ordusu Gazze Şeridine 161 gündür saldırılarını sürdürürken, Batı Şeria’daki Filistinliler ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti. Binlerce Filistinli sabah erken saatlerinden itibaren İsrail’in kurduğu askeri kontrol noktalarını geçerek Mescid-i Aksa’nın yolunu tuttu.

3

. Ancak İsrail güçleri çok sayıda Filistinlinin girişini engelledi. Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya 55 yaş ve üzeri erkekler ile 50 yaş üzeri kadınların girişine izin verilirken, yaş sınırlamasına takılmayanlardan bazıları da “izin belgesi” olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi.

4

. İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya 40 bin kişinin giriş yaptığını açıklarken girişine izin verilen binlerce Filistinli ise, Gazze Şeridi’ndeki savaşında gölgesinde Ramazanın ilk cuma namazını kıldı.

5

İsrail’in Aksa’da ibadet etmek isteyenlere yönelik kısıtlaması

6

Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girip ibadet etmelerine yönelik herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

7

. Ancak işgal altındaki Batı Şeria'dan gelenler için yaş sınırlaması bulunuyor. Ayrıca söz konusu Filistinlilerin önceden izin başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

8

Sabah erken saatlerde Kudüs’e giden yollardaki kontrol noktalarından geçmeleri ve yerel saatle 17.00’ye kadar geri dönmeleri isteniyor.

9

.

10

.

11

.