AKİT MENÜ

Gündem

“İneksiz” kooperatife süt ihalesi! 4000 ihaleyi canlı verdim diyen Mansur Yavaş'tan yakınına kıyak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim mitinglerinde şeffafım, 4000 ihaleyi canlı verdim, yakınlarım belediyenin önünden geçmedi derken, 2019'da İYİ Parti'den Kızılcahamam Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen şimdi de Chp'den Kızılcahamam belediye başkanı adayı olarak gösterdiği Coşkun Ünal'a yaptığı kıyak yerel seçim öncesi ortaya çıktı.

2024-03-18 13:30:35
1

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçim mitinglerinde şeffafım, 4000 ihaleyi canlı verdim, yakınlarım belediyenin önünden geçmedi derken, 2019'da İYİ Parti'den Kızılcahamam Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen şimdi de Chp'den Kızılcahamam belediye başkanı adayı olarak gösterdiği Coşkun Ünal'a yaptığı kıyak yerel seçim öncesi ortaya çıktı.

2

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki ANFA Güvenlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ünal'ın eşi Nilüfer Ünal'ın üzerine kooperatif kurduğu, kooperatif üzerinden 276 çeşit ürünü Ankara Büyükşehir Belediyesi iştirakleri BELPA ve Başkent Market'e verdiği öğrenildi. Ünallar, BELPA, Başkent Market ve Halk Ekmek bayilerine ürün sattı. Satılan bu ürünler ise üretilmeyerek fason şekilde başka firmalardan temin edilerek üzerine sadece etiket basıldı. Kurulan bu kooperatifin bir tane ineği bile bulunmuyor ancak Ankara Büyükşehir'in marketlerinin süt temini bu kooperatiften karşılanıyor.

3

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki ANFA Güvenlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ünal'ın eşi Nilüfer Ünal'ın üzerine kurulan ve tek bir ineği bile olmayan kooperatifin BELPA ve Başkent Market'lere gıda ürünü satıyor. Kurulan bu kooperatifin bir tane ineği bile bulunmuyor ancak Ankara Büyükşehir'in marketlerinin süt temini bu kooperatiften karşılanıyor.

4

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 2019 yerel seçimlerinden sonra; Kızılcahamam Eski Belediye Başkanı ve o dönem İYİ Parti'den Kızılcahamam Belediye Başkan adayı olan Coşkun Ünal'ı ANFA Güvenlik Müdürler Kurulu Başkanı yaptı, son olarak da ANFA Güvenlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirdi. Şimdi de Kızılcıhamam dan Chp belediye başkan adayı

5

İNEĞİ BİLE OLMAYAN KOOPERATİF'TEN SÜT TEMİNİ Skandal bununla da sınırlı kalmadı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki ANFA Güvenlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Çoşkun Ünal'ın eşi Nilüfer Ünal'ın üzerine kooperatif kurdu ve bu kooperatif üzerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi iştirakleri BELPA ve Başkent Market ve Halk Ekmek bayilerine gıda maddesi sattı. Satılan bu ürünlerin ise üretilmeyerek fason şekilde başka firmalardan temin edilerek üzerine sadece etiket basıldığı iddia edildi. Kurulan bu kooperatifin bir tane ineği bile bulunmuyor ancak Ankara Büyükşehir'in marketlerinin süt ihtiyacı bu kooperatif üzerinden temin ediliyor. Coşkun Ünal'ın ortağı olduğu ifade edilen İşadamı Nuh Fidan'ın da kooperatifte kurucu olduğu bildirildi.

6

276 ÇEŞİT ÜRÜN SATILIYOR... Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş.'nin bayileri ve Başkent Market'lerde bu kooperatifin ürünleri bolca yer alıyor. Aslında bu marketlerin açılış amacı üreticiden aracısız şekilde alıp doğrudan halka ulaştırmaktı ancak burası da Yavaş belediyeciliğiyle rant kapısı haline getirildi. Vatandaş bu yerlerden hem organik hem ucuz ürün elde edip uyguna yiyecekti. Bırakın köylü kadınlardan ya da üreticilerden alınmasını, söz konusu kooperatif iddialara göre GİMAT'tan aldıkları malları paketlettirip logo bastırıp doğrudan Başkent Marketlere getiriyor.

7

"BENİM BİR YAKINIM BELEDİYE ÖNÜNDEN GEÇEMEZ" ABB Başkanı Mansur Yavaş her defasında şeffaf belediyecilik ve namuslu siyasetçi sözlerini kullanırken yaşanan bu durumla beraber ne kadar samimi olduğu soruları da akıllara geldi. Yavaş'ın büyükşehir belediyesinin meclis genel kurulunda bulunan başkanlık makamında şu sözleri kullanmıştı: "Mansur Yavaş'ın bir yakını tanıdığı bir suistimalle herhangi bir yerden usulsüz bir ihale alırsa sizi suçlarım demiştim. Susmayacaksınız, o ihaleyi alanlar kimlerse bunlar içerisinden benim en ufak bir yakınım uzaktan yakından hiç ihale ile ilgilenmez. Bulursanız o ihale için de gereğini yapmaya hazırım. Benim en ufak bir yakınım belediyenin önünden dahi geçemeyecek"

8