AKİT MENÜ

Ekonomi

Milyonlarca emekliye zam müjdesi: Temmuz ayı beklenmeyecek! Erdoğan orada açıklayacak

Milyonlarca emekli maaşlarında iyileştirme beklerken sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Başkan Erdoğan, yeni zam için Temmuz ayını beklemeyecek.

2024-03-20 08:14:03
1

Milyonlarca emekli maaşlarında iyileştirme beklerken sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Başkan Erdoğan, yeni zam için Temmuz ayını beklemeyecek.

2

Hükümet, ocak ayında emeklilere zam yaptı ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık emeklilere yönelik "iyileştirme yapacağız" sözleri belirli bir beklentiye neden olmuştu.

3

Asgari ücretin ve memur maaşlarının önemli ölçüde artırılması emeklileri de beklentiye sokmuş, yapılan zam birçok emeklide yeni zam beklentisine yol açmıştı.

4

Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerin durumuyla ilgili yaptığı açıklamalar bu zam talebinin karşılık bulması noktasında emeklileri iyice ümitlendirmişti.

5

Emeklilerin bu beklentisi boşa çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü düzenlenecek Ankara mitinginde bu konuyu yeniden gündeme getireceği ve temmuz ayını beklemeden 5 bin lira seyyanen zam yapılacağını duyurması bekleniyor.

6

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak 2024'teki yapılan ve senenin ilk toplantısı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası 2024'ü emekliler yılı ilan ettiğini duyurmuştu.

7

Erdoğan, "2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, yeni hizmetleri devreye almaktır.

8

Şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun." demişti. Toplantı sonrası konuşan Erdoğan şu ifadeleri kulanmıştı: SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor.

9

Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz."