AKİT MENÜ

Gündem

DEAŞ’ın üstlendiği Moskova saldırısında inanılmaz Ukrayna detayı!

Rusya İstihbarat Servisi (FSB), başkent Moskova'daki Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına katılanların yakalanmasına ilişkin bilgi verdi.

2024-03-23 15:55:52
1

Rusya İstihbarat Servisi (FSB), başkent Moskova'daki Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına katılanların yakalanmasına ilişkin bilgi verdi.

2

Saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, teröristlerin suç ortaklarının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Rusya Soruşturma Komitesi ise olaya ilişkin görüntüler yayınladı.

3

UKRAYNA TARAFINDA TEMASLARI VAR

4

Saldırının özenle planlandığı belirtilen FSB açıklamasında, saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığına işaret edildi.

5

Açıklamada, "Terör saldırısından sonra suçlular Rusya-Ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı" ifadelerine yer verildi.

7

Olayın ardından soruşturma başlatan Rusya Soruşturma Komitesi müfettişleri, kriminologlar ve uzmanların yanı sıra İçişleri Bakanlığı ve Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) operasyonel birimleriyle birlikte yürütülen soruşturma faaliyetlerini sürdürüyor.

8

Rusya Soruşturma Komitesi, olay yerindeki tüm silah ve mühimmata el koydu.

9

Olaya ilişkin ilk görüntüleri yayınlayan Rusya Soruşturma Komitesi, elde edilen delillerde genetik, balistik ve parmak izi incelemelerinin yürütüldüğünü ve tüm kamera görüntülerine de el konulduğunu açıkladı.

10

Öte yandan; Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev, "Saldırı terörizmin Rusya için önemli bir tehdit olduğunu gösteriyor" dedi.

11

Patruşev konser salonundaki saldırıdan sorumlu olanların cezalandırılacağı teminatını verdi.