AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

F-35'leri Türkiye'ye karşı kullanacaklardı! ABD tarafından kazıklandılar: Eski uçakları F-35 diye vermişler

Türkiye'ye satılmayan F-35'lerle ilgili şok eden bir açıklama geldi. ABD'nin bir ülkeyi fena halde dolandırdığı ortaya çıktı.

2024-03-25 18:45:21
1

Türkiye'ye satılmayan F-35'lerle ilgili şok eden bir açıklama geldi. ABD'nin bir ülkeyi fena halde dolandırdığı ortaya çıktı.

2

Türk savunma sanayii Yunan medyasında geniş yankı uyandırmaya devam ederken komşudan ABD itirafı geldi.

3

Türk savunma sanayii ve Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki hamleleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, F-35 uçakları, F-16'lar ve Türkiye'nin Mavi Vatan politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

4

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin son aylarda Yunanistan'a karşı söylemlerinin sertleştiğini ve Ankara'nın birçok konuda geri adım atmadığını belirterek, Yunan Hava Kuvvetleri ile ilgili, "Dürüst olmak istiyorum, geciktik ama telafi etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

5

Dendias, lbette F-35'leri aldık ama bunlar hem elimize ulaşmadı. Elbette F-35 savaş uçaklarını aldık ama hangi F-35'ler? bizim aldıklarımızın hepsi dördüncü nesilden kalma.

6

Bu uçaklar henüz emekleme aşamasında yani beş değil dördüncü nesil, türünün en eski örneği.

7

Elbette iyi bir savaş uçağı, bu uçakların gelişmesini beklemeliyiz ülke olarak bunlara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

8

Yunanistan'ın elindeki F-35 savaş uçaklarına bakıldığında Türkiye'nin bu alanda halen üstün olduğu söylenebilir.

9

MMU Kaan 2028'de envantere girecek. Yunanistan ise ABD'den 2029 yılına doğru F-35'leri teslim alacak.