AKİT MENÜ

Otomotiv

Xiaomi: Çinli akıllı telefon devi Tesla'ya rakip oluyor

Elon Musk'un liderliğindeki Tesla, BYD gibi yerel rakiplerinin fiyatlarını düşürmesi nedeniyle son aylarda Çin'deki arabalarının maliyetini binlerce dolar düşürdü.

2024-03-28 11:08:11
1

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ilk elektrikli aracını (EV) piyasaya sürecek ve Perşembe günü sipariş almaya başlayacak.

2

Otomobilin fiyatının 28 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

3

CEO'su Lei Jun bu hafta Speed Ultra 7'nin 500.000 yuanın (69.179,25 ABD doları)altında olacağını söyledi

4

Bu hamle, teknoloji devinin Tesla ve BYD gibi rakipleriyle mücadele etmesini sağlayacak.

5

Elon Musk'un liderliğindeki Tesla, BYD gibi yerel rakiplerinin fiyatlarını düşürmesi nedeniyle son aylarda Çin'deki arabalarının maliyetini binlerce dolar düşürdü.

6

Xiaomi'nin elektrikli otomobil pazarına girişi, satış büyümesinin küresel olarak yavaşlaması ve fiyat savaşını tetiklemesiyle gerçekleşti.

7

Araştırma firması Counterpoint'e göre Xiaomi, yaklaşık 'lik pazar payıyla dünya çapında üçüncü en büyük akıllı telefon satıcısı konumunda.

8

Xiaomi'nin geçen yıldan bu yana tanıtımını yaptığı SU7, Porsche'nin Taycan ve Panamera spor otomobil modelleriyle karşılaştırmalar yaptı.

9

Firma, SU7'nin telefonları, dizüstü bilgisayarları ve diğer cihazlarıyla paylaşılan işletim sisteminin mevcut müşterilerin ilgisini çekeceğini umuyor.

10

Bu, devlete ait otomobil üreticisi BAIC Group'un bir birimi tarafından Pekin'deki yılda 200.000 kadar araç üretebilen bir tesiste yapılacak.

11

Elektrikli otomobil yapmak isteyen teknoloji firmalarının karşılaştığı zorlukların bir göstergesi olarak, iPhone üreticisi Apple'ın geçen ay elektrikli araç üretme planlarını iptal ettiği bildirildi.