AKİT MENÜ

Gündem

Oy sayımı başlarken Mehmet Metiner'den olay çıkış: Olacak şey mi bu? Çok tehlikeli, devlet gereğini yapmalı

AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner, Şırnak'taki oy kullanma işlemi sırasında yaşananlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2024-03-31 16:55:27
1

AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner, Şırnak'taki oy kullanma işlemi sırasında yaşananlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2

Mehmet Metiner, DEM Parti'nin Doğu illerinde oy kullanan polis ve askerlere karşı tavrı nedeniyle yetkililere çağrı yaptı.

3

Metiner yaptığı açıklamada, "Asker ve polisin bulunduğu ilde yasa gereği oy kullanma hakkı var mı? Var!

4

Yasal hakkını kullanan güvenlik güçlerine “hırsız, onursuz!” diye saldırmak, düpedüz demokrasiye saldırmaktır.

5

“Bunlar Ağrılı değil, Şırnaklı değil!” demek de ne demek? Ağrı’da sırf Ağrılı olan, Şırnak’ta sırf Şırnaklı olan oy kullanacaksa o zaman başka illerde de Ağrılılar ve Şırnaklılar oy kullanmasın derler!

6

Olacak şey mi bu? Çok tehlikeli bir meydan okuma ve kışkırtma bu! Yasada kimlerin nerede oy kullanabilecekleri açıkça belirtilmiştir. Bugüne kadar da böyle uygulanmıştır. Varsa yasada bir yanlışlık oturulur konuşulur değiştirilir.

7

Ama mevcut yasaya göre yapılan bir işlemi gayrı meşru ilan etmek ve yasal hakkını kullananları “hırsız!” diye yaftalamak, yasa tanımazlığın ötesinde saldırganca bir meydan okumadır.

8

DEM Parti’nin Kandil’den gelen talimat doğrultusunda sergilediği bu yasa tanımaz saldırgan tutum, sosyal barışımız açısından da tehlikeli bir tutumdur.

9

Milletvekili sıfatını taşıyan birinin bu saldırganca eylemin başını çekmesi ise yasal demokratik siyaset adına üzücüdür. Devlet yasalar çerçevesinde gereğini yapmalıdır.

10

Dahası , gruplar halinde okul önlerinde toplanarak seçmenlerin hür iradelerini baskılamaya çalışmalarına da zinhar izin verilmemelidir" dedi.