AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Google tasarım değişikliğine gidiyor! Android uygulaması...

Google Android uygulaması için tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

2024-04-08 10:05:57
1

Google Android uygulaması için tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

2

Google, Android uygulamasının tasarımında bir dizi değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şirketin, arama sırasında alt gezinme çubuğu dahil olmak üzere yeni tasarımlar üzerinde çalışmalarını hızlandırdığı ortaya çıktı.

3

Google uygulaması, Android telefonlarda arama için oldukça önemli bir görev görüyor. Hatta birçok cihazda varsayılan arama olduğunu biliniyor.

4

Bu yüzden kullanıcılar uzun zamandır arama çubuğunun ekranın üst kısmında yer almasına alışkın. Ancak Google, arama çubuğunu aşağıya taşımak istiyor olabilir.

5

Google uygulamasının son test sürümünde, arama çubuğunun artık alt gezinme çubuğunun bir parçası olacağı ortaya çıktı. Bu çubuk; Keşfet, Arama ve Kaydedilenler sekmelerinin hemen üzerinde yer alacak.

6

Akıllı telefonların ekran boyutları artmaya devam ettikçe, üstteki öğelere ulaşmak da zorlaşıyor. Alt çubuk, hem tek elle kullanımı hem de genel kullanımı kolaylaştıracak gibi duruyor.

8

Buna ek olarak, test sürümündeki sekmeler de yeni bir görünüme kavuşuyor. Şirketin kendi hizmetlerinde kullandığı Material You dizaynına uygun şekilde, sekmelerin hap şeklindeki kutucukların içinde olduğu görülüyor.

9

Google bu değişiklikleri aktif olarak test ediyor. Ancak resmi olarak kullanıma sunulması halinde alt çubuk, Android için arama ve gezinmeyi daha rahat hale getirecek gibi duruyor.