PLASTİK SAKLAMA KAPLARI!
Plastik kaplar birçok mutfakta yiyecek depolamak için kullanılan temel malzemedir. Ancak bazı plastikler, özellikle ısıtıldığında bisfenol-A (BPA) ve ftalat gibi kimyasalların gıdalara sızmasına neden olabilir.
Bu kimyasallar, vücudun hormonal sistemlerine müdahale edebilen ve potansiyel olarak gelişimsel, üreme, nörolojik ve bağışıklık bozukluklarına yol açabilen endokrin bozucular olarak bilinmektedir. Bu risklerden kaçınmak için gıdaları ısıtmak için cam veya seramik kaplar gibi alternatiflerin kullanılması tavsiye edilir.
Ek olarak, mikrodalgaya dayanıklı olarak etiketlenmemiş olanlardan kaçınmak gibi plastik kapların kullanımında dikkatli olmak, bu kimyasallara maruz kalmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.