AKİT MENÜ

Gündem

Katar’dan beklenmedik Hamas çıkışı! “İstismar ediyorlar” deyip duyurdular: Gözden geçireceğiz

Emir Şeyh Temim bin Hamad El Sani yönetimindeki Katar, İsrail ile Hamas arasındaki arabuluculuk rolünü yeniden değerlendirdiğini açıkladı.

2024-04-18 10:53:27
1

Emir Şeyh Temim bin Hamad El Sani yönetimindeki Katar, İsrail ile Hamas arasındaki arabuluculuk rolünü yeniden değerlendirdiğini açıkladı.

2

Başbakan Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani, "Katar, rolünü yeniden değerlendirme sürecinde." dedi.

3

El Sani, "Katar Devleti'ni küçümseyerek seçim kampanyaları yürütmeye çalışan siyasetçilerin kurbanı" olduklarını belirtti.

4

Katar Başbakanı, "Katar'ın rolü istismar ve suiistimal ediliyor." ifadesini kullandı.

5

ABD ve Mısır ile birlikte Katar, Gazze'de ateşkes sağlanması ve İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli mahkumlar karşılığında İsrailli rehinelerin serbest bırakılması amacıyla haftalardır görüşmelerde bulunuyor.

7

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Başbakan El Sani, müzakerelerin durduğunu söylemişti: "Bazı duraklamaların olduğu hassas bir aşamadan geçiyoruz. Bu duraklamayı mümkün olduğunca gidermeye çalışıyoruz."

8

ABD'NİN HAMAS BASKISI/ Washington'daki Katar Büyükelçiliği, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Steny Hoyer'in, Katar'ın rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'a baskı yapması yönündeki çağrısını kınayan bir bildiri yayınlamıştı.

9

The Guardian'ın aktardığına göre Katar Başbakanı El Sani, Doha'nın "bu savaşın başından beri çatışma çemberinin genişlemesine karşı uyarıda bulunduğunu" söylerken, "Bugün farklı cephelerde çatışmalar görüyoruz." dedi.