AKİT MENÜ

Gündem

Her sıkıştıklarında Anıtkabir’e koşuyorlar! Torpil salgınını da anlattınız mı Mustafa Kemal’e?

Günlerdir belediyelerdeki liyakatsiz atamalar ve akraba kayırmalarıyla gündemden düşmeyen CHP’nin emaneten genel başkanı Özgür Özel, beraberindeki heyetle birlikte yine Anıtkabir’e koşarak gündem değiştirmeye kalktı.

2024-04-20 10:55:44
1

Günlerdir belediyelerdeki liyakatsiz atamalar ve akraba kayırmalarıyla gündemden düşmeyen CHP’nin emaneten genel başkanı Özgür Özel, beraberindeki heyetle birlikte yine Anıtkabir’e koşarak gündem değiştirmeye kalktı.

2

Özel başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

3

Özel'in mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

4

Daha sonra beraberindekilerle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

5

Daha sonra beraberindekilerle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

6

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz partimizi, ilkelerinizden sapmadan, gösterdiğiniz rotadan milim şaşmadan birinci parti yaptık.

7

Şimdi iki büyük eserinizden biri olan partimizi iktidar yapmak ve diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesine ve hak ettiği yere çıkarmak için daha çok çalışacağız.

8

Sayın Genel Başkanım, ülkemizi ve yurttaşlarımızı içinde bulunduğu ekonomik ve demokratik yoksunluklardan kurtarabilmek, tüm yurttaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmesini temin edebilmek, Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini güçlendirmek ve kurduğunuz Cumhuriyetimizi, emanet ettiğiniz gençlerle birlikte yüceltmek için azimle ve kararlılıkla mücadele edeceğiz.

9

Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

10

Özel ve beraberindeki heyet, daha sonra İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti.

11

Özel, İnönü'nün mozolesine de çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

12

Başı sıkıştıkça Mustafa Kemal'in mezarına koşan CHP'li Özgür Özel, günlerdir gündemden düşmeyen belediye atamalarını unutturmanın peşinde.

13

Zira konu “liyakatten” açıldığında mangalda kül bırakmayan ve her fırsatta “mülakat” bahanesiyle iktidarı hedef alan Özgür Özel liderliğindeki CHP’li belediyeler resmen yandaş çiftliğine döndü.

14

CHP’den Ataşehir Belediye Başkanı seçilen Onursal Adıgüzel’in eşi Elif Duygu Adıgüzel’in, Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandığı öne sürüldü. Gündeme bomba gibi düşen ‘atama’ haberlerinden sonra Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ‘atamayı’ yalanlarken, Elif Duygu Övür Adıgüzel’in halihazırda Kadıköy Belediyesi’nde müdür olarak görev yaptığı ancak Kadıköy Belediyesi’nden ayrılarak eski ahbabı olan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in Adıgüzel’i başkan yardımcılığına uygun gördüğü ve tepkiler sonrası geri adım attığı ifade edildi.

15

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt’un kızı Tutku Kurt Bayyurt’un, CHP’nin kalesi konumundaki Çankaya Belediyesine “Başkan Yardımcısı” olarak atandı. CHP’li Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un eşi Filiz Coşkun, belediyede Kültür İşleri Müdürü koltuğuna oturdu.

16

Buca CHP İlçe Başkanı olan ve adeta belediyelerde “gölge başkan” gibi hareket eden Çağdaş Kaya’nın eşi Damla Çelik Kaya da seçim sonrası Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak göreve başladığı ifade edildi. Muğla’nın Menteşe Belediye Başkanı seçilen CHP’li Gonca Köksal’ın ilk icraatı, şahsi şirket ortağı Avukat Merve Fidem Barut’u Menteşe Belediye Başkan Yardımcılığı görevine ataması oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, koltuğuna oturur oturmaz Karabağlar Belediyesi’nde özel kalem müdürlüğü yapan CHP Malatya milletvekili Veli Ağababa’nın yeğeni Nermin Özgül’ü, belediyede işe aldı. Tugay, Karşıyaka Belediyesi’ndeki eski kalem müdürü Gülçin Yörük’ü de yanına aldı.

17

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in eşi Özen Algönül Erkek’in kardeşi Can Algönül, kayınço kontenjanından Çanakkale İl Genel Meclis Üyesi seçildi. CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın oğlu Bülent Yaşar’ın eşi Merve Yaşar’ın erkek kardeşi Erhan Aras, yeni dönemde de Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğunu korudu. Her fırsatta etikten dem vuran Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in kardeşi Ediz Zeyrek, “İBB Plan ve Bütçe Komisyonun’da “Meclis Üyesi” sıfatıyla görev aldı.

19

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı’na, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Osman Bartal’ın eşi Hülya Bartal atandı