AKİT MENÜ

Gündem

Togg, ünlü yarış pisti Nürburgring’de! Pilot Emir Aşarı Togg ile yağmurda iki tur attı, herkesi ipe dizdi! İşte olay görüntüler

Togg dünyanın sayılı yarış pistilerinden Nürburgring'de boy gösterdi. Yağmurlu soğuk havada ilk turda tüm araçları rahat bir şekilde sollayan yarış pilotu Emir Aşarı, "Mühendislerin hepsine saygılarımı sunuyorum” dedi. 

2024-04-23 10:27:00
2

Togg dünyanın sayılı yarış pistilerinden Nürburgring'de boy gösterdi. Yağmurlu soğuk havada ilk turda tüm araçları rahat bir şekilde sollayan yarış pilotu Emir Aşarı, "Mühendislerin hepsine saygılarımı sunuyorum” dedi. 

3

Sekizsilindir kanalının sahibi Etem Sayın ve pilot Emir Aşarı, Togg ile Avrupa'yı turladı.
İstanbul'dan başlayan 5000km'lik Avrupa serüveni 10 günde tamamlandı.

4

Avrupa seyahatinde dünyanın en ünlü yarış pistleri arasında yer alan Nürburgring'te zaman zaman sulu kara dönüşen yağmurda 2 tur atıldı.

5

Nürburgring Dayanıklılık Serisi'nde (NLS) uzun yıllardır ülkemizi temsil eden pilot Emir Aşarı, bu pistin her santimetrekaresini bilmenin avantajı, TOGG'un şaşırtan mühendisliği ile birleşince ortaya mükemmel bir sonuç çıktı.

6

Aşarı'nın pilotajında Togg ile çok sayıda ünlü markalara ait araçların hepsini solladı. Aşarı'nın geçtiği arazlar arasında Porche 911, BMW M2, BMW e-36, Fiesta, Opel Corsa Golf, vardı.

7

Pistin en fazla kayan yerinde limitleri zorlayarak gaza yüklenen Aşarı, virajı geçince çekiş kontrolün çok güzel çalıştığını söyledi.

8

Kafadan hissettirerek olumlu anlamda çok iyi kaydığını belirten Aşarı, pistin engebeli bölümünde konforlu bir şekilde geçti. Aşarı, aynı araçla M5 ile girdiğinde ayrı performansı alamadığını belirtti. Araya giren Sayın, “Bu ayarları yapan mühendis arkadaşları selamlıyoruz” dedi.

9

İlk turda tüm araçları sollayan Sayın, “Ben böyle bir şey beklemiyordum. Emir ile beraber çıkarken şunu dedik. Birilerini geçeriz diyorduk. Fantastik oldu gerçekten” dedik.

10

Togg'un sürüş keyfi ile kendinden geçen Aşarı, ilk turun ardından pistte bir tur daha attı. Aşarı, normal virajlara kaygan zeminde 150 km hızla girerken keskin virajları da 90 km hızla başarılı bir şekilde geçti. Sayın, “konfor ve yol tutuşu çok iyi harmanladığını bütün videolarımda söyledim. Bunu burada da görüyoruz.” dedi.

11

Aşarı ise “Aracın yumuşak yapısı efektif bir çekiş kontrolün olması şu an lehimize. Aleyhimize olan şey ağırlık merkezinin yukarıda olması. SUV olduğundan dolayı ona da yapacak bir şey yok.” diye konuştu.

12

Sayın, “muazzam sürüş. Ben böyle bir şey beklemiyordum” deyip alkışlar eşliğinde turu noktaladı, Aşarı da “mühendislerin hepsine saygılarımı sunuyorum” dedi.  Kaynak: internethaber.com