AKİT MENÜ

Gündem

Cihat Yaycı'dan Türkiye'ye tarihi uyarı: Gemileri çekmemeliyiz, çekersek bir daha geri dönemeyiz

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin doğalgaz sondajına ara vereceği iddiaları üzerine yeni bir açıklama yaparak yetkilileri uyardı.

2024-04-23 21:13:41
2

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin doğalgaz sondajına ara vereceği iddiaları üzerine yeni bir açıklama yaparak yetkilileri uyardı.

3

İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi, TÜRK DEGS Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı Doğu Akdeniz’de faaliyet yürüten Abdülhamid Han sondaj gemisinin Karadeniz’e çekileceğine yönelik söylentiler dolaştığını belirterek uyarılarda bulundu.

4

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Ulusal Kanal'da önemli açıklamalarda bulundu.

5

Yaycı, Doğu Akdeniz'den çekilmemiz halinde geri dönüşü olmayan bir yola girebileceğimizi kaydetti. İşte Yaycı'nın o açıklamaları...

6

Biz Sevilla Haritası dışına çıkmamışken hiçbir şey yapmamışken tek gemi bırakmışken buna rağmen AB, son raporunda hakaret ve tehditlerine devam ediyor.

7

Biz bu rapora çekilerek mi cevap veriyoruz? Bu onurlu millete yakışır mı? Biz eğer geri çekilirsek bir daha da geri dönemeyiz.

8

Münhasır ekonomik bölgedeki hakkını askeri gemilerle koruyamazsınız. Sismik araştırma ve sondaj gemileriyle hakkınızı savunursunuz. Bazı şeyler vardır ki toprağa sahip olmak için oraya bekçi dikeceksiniz. İki tane sondaj gemimiz var.

9

Barbaros ve Oruç Reis ne yapıyor onlar? Yatıyorlar. KKTC'ye gemileri verelim. Bu çok önemli adım olur. Bu ülkenin bu milletin geleceği denizlerdedir.