AKİT MENÜ

Gündem

O hocadan ilginç iddia! "Yukarıdan Cübbeli Ahmet'e operasyon yapılacak diye haber geldi" dediler

İsmailağa'nın lideri Hasan Kılıç'ın ölümünün ardından cemaat ile Cübbeli Ahmet Hoca arasında anlaşmazlık sürüyor. Cübbeli Ahmet Hoca'dan ilginç bir açıklama geldi.

2024-04-25 00:51:47
1

İsmailağa'nın lideri Hasan Kılıç'ın ölümünün ardından cemaat ile Cübbeli Ahmet Hoca arasında anlaşmazlık sürüyor. Cübbeli Ahmet Hoca'dan ilginç bir açıklama geldi.

2

İsmailağa heyetinin, Cübbeli Ahmet adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile Hüseyin Avni ve Mustafa Özşimşekler gibi isimlerin kendilerine yeni şeyh olarak belirlediği 'İbrahim Efendi'yi ziyaret ettiği gündeme geldi.

3

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa heyeti ile İbrahim Uslu arasında geçen diyaloğu sosyal medya hesabından aktardı.

4

Sosyal medya hesabından açıklama yaparak gelişmeleri paylaşan Cübbeli Ahmet'in aktarımlarına göre, heyet, İbrahim Uslu'ya "Yukarıdan sizin için ‘Bu işten vazgeçsin.

5

Hükümet yakında Cübbeli’ye operasyon çekecek Hocamız da yanmasın’ diye haber geldi” dedi. Bunun üzerine Uslu, "Bize de daha yukarıdan emir geldi; ihvânı başsız bırakamayız. Siz Fikri Hoca’yı tâyin ederken bize mi sordunuz?" diye karşılık verdi.

6

Cübbeli Ahmet Hoca açıklamasının devamında şunları söyledi: Dolayısıyla bize: “Sen zâten İsmâîlağa cemâatinden uzaklaştırıldın, nasıl cemâatin başına adam seçiyorsun?!” diye soranlara cevâbımız şudur; bizim İsmâîlağa Vakfı ile ve resmî kurumlarıyla hiçbir alâkamız yoktur, evvelce de yoktu zâten. Biz Mahmûd Efendi Hazretlerimiz’in müridleri olarak hareket ediyoruz. Şu anda Hasan Efendi Hocamız’ın vefâtıyla “Vekillerin emîri” olma makāmı boş kaldığından biz de Mahmûd Efendi Hazretlerimiz’in vekilleri ve müridleri olarak, ayrıca bize vekâlet veren on binlerce kadın-erkek ihvânın vekâletini îfâ etmek üzere başımıza vekillerin emîri olarak İbrâhîm Efendi Sellemullâh Hazretleri’ni seçtik ve ona tâbi olduk.

7

Biz Mahmûd Efendi Hazretlerimiz’in vekilleri ve müridleri olarak en fazîletlimiz olduğuna inandığımız İbrâhîm Efendi Sellemullâh Hazretleri’ni, başımıza emir seçmeyi münâsip gördük, istihâreler ve istişâreler netîcesinde de buna muvaffak kılındık. İşte Salih Tuna (K.S)!!! kardeşimize bu cevap kâfî gelmiş olmalıdır.